ΘΕΡΙΖΕΙ η γρίπη των χοίρων! Μέσα σε δυο μήνες 18 νεκροί στην Αρμενία και 3 στη Γεωργία

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι θάνατοι αυτοί δεν σημαίνουν το ξέσπασμα μιας επιδημίας

​Σε έξαρση είναι η γρίπη των χοίρων στην Αρμενία, αφού τους τελευταίους δύο μήνες έχουν χάσει τη ζωή τους από το στέλεχος H1N1, συνολικά 18 άτομα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στις 13 Ιανουαρίου το υπουργεί�� είχε ανακοινώσει για την ίδια περίοδο ότι 10 άνθρωποι πέθαναν από τη γρίπη των χοίρων. Ωστόσο σήμερα ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός αυξήθηκε σε 18. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι θάνατοι αυτοί δεν σημαίνουν το ξέσπασμα μιας επιδημίας.

Η γειτονική Γεωργία ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής φέτος από τη γρίπη των χοίρων στη χώρα.

«Τον Ιανουάριο του 2016, τρία θανατηφόρα κρούσματα του ιού H1N1 επιβεβαιώθηκαν από εργαστηριακές εξετάσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου των Ασθενειών και Δημόσιας Υγείας, Αμιράν Γκαμκρελίτζε.

Οι τρεις που πέθαναν από την ασθένεια ήταν άνδρες που ζούσαν στη δυτική Γεωργία, διευκρίνισε.

Και στις δύο χώρες ιατρικές πηγές διευκρίνισαν ότι όλοι όσοι έχασαν τη ζωή τους ήταν ασθενείς που παρουσίασαν επιπλοκές και αναζήτησαν ιατρική φροντίδα πάρα πολύ αργά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top