Πιθανή αιτία συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους: Βόμβα των τζιχαντιστών!

Τι ανέφεραν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Πιθανή αιτία συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους: Βόμβα των τζιχαντιστών!

​Στοιχεία δείχνουν ότι πιθανή αιτία της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, είναι από βόμβα που είχε τοποθετηθεί από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους της ασφάλειας.

Οι ίδιοι επεσήμαναν ωστόσο ότι δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε οριστικά συμπεράσματα σχετικά με τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

Η Βρετανία αναφέρθηκε και αυτή χθες, όπως σας γράψαμε στο star.gr, στην πιθανότητα να είχε τοποθετηθεί στο αεροπλάνο ένας εκρηκτικός μηχανισμός, αλλά δεν έκανε λόγο για κάποια τρομοκρατική οργάνωση που μπορεί να ευθύνεται.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος με μια... εφιαλτική ανακοίνωση που έστειλε στους υποστηρικτές του στο Twitter, ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος. Η ανάληψη ευθύνης έγινε επίσης και από την ιστοσελίδα Aamaq, που δρα ως ένα ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων για το ισλαμικό κράτος.

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μπόρεσαν και κατέρριψαν ένα ρωσικό αεροπλάνο πάνω από την χερσόνησο του Σινά που μετέφερε πάνω από 220 Ρώσους σταυροφόρους. Σκοτώθηκαν όλοι, δόξα τω θεώ», σημείωαναν στην ανακοίνωση.

Ακόμη, σάλο προκάλεσε στο διαδίκτυο το βίντεο που αναρτήθηκε σε λογαριασμό που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος και υποτίθεται ότι έδειχνε την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Η δημοσιοποίησή του έγινε λίγο μετά το μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους στο Twitter.

Το αεροσκάφος Airbus A321M συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το γνωστό θέρετρο της Αιγύπτου, το Σαρμ ελ Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα, με προορισμό την Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία, προκαλώντας τον θάνατο και των 224 ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΦΡΙΚΗ δίχως τέλος: Οι επιβάτες του αεροσκάφους κάηκαν ζωντανοί και δεμένοι στις θέσεις τους

Συγκλονιστικές εικόνες από το ρωσικό Airbus: Τα ματωμένα καθίσματα των 224 ΝΕΚΡΩΝ επιβατών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top