Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Τουρκία - Σκοτώθηκε μια ακτιβίστρια

Έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ. Επικοινωνία Μέρκελ - Νταβούτογλου

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Τουρκία - Σκοτώθηκε μια ακτιβίστρια

​Συνεχίζονται για τρίτη συνεχόμενη μέρα οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης, μετά το θάνατο μιας ακτιβίστριας της άκρας αριστεράς που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας εφόδου της αστυνομίας.

Το μεσημέρι της Κυριακής οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού υπό πίεση και πλαστικών σφαιρών με στόχο να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στη συνοικία Γκαζί, στο βόρειο τμήμα της πόλης, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του θύματος, που ανήκε στη μειονότητα των Αλεβιτών.

Εκατοντάδες διαδηλωτές απάντησαν εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ έστησαν οδοφράγματα στη μέση των δρόμων. Η τουρκική αστυνομία έχει προχωρήσει από την Παρασκευή σε εκατοντάδες συλλήψεις μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), φερόμενων μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και στελεχών της άκρας αριστεράς.

Τουλάχιστον 600 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ την Τρίτη για την Τουρκία

Εν τω μεταξύ,όπως μεταδίδει το Reuters, την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσουν οι πρεσβευτές των χωρών του ΝΑΤΟ, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ΝΑΤΟ θα συνεδριάσει προκειμένου να συζητήσει τα θέματα ασφαλείας που απασχολούν την Τουρκία, μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας της προηγούμενης εβδομάδας, οι οποίες προκάλεσαν τη στρατιωτική κινητοποίηση της Άγκυρας.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες, ο τουρκικός στρατός επιχειρεί σε Συρία και Βόρειο Ιράκ, πλήττοντας θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και των ανταρτών του κουρδικού ΡΚΚ.

Επικοινωνία Μέρκελ - Νταβούτογλου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου είχε το μεσημέρι της Κυριακής, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μερκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, η Καγκελάριος εξέφρασε τη στήριξή της στη μάχη της Τουρκίας εναντίον του εξτρεμισμού, καλώντας ωστόσο την Άγκυρα να επιδείξει μετριοφροσύνη απέναντι στους Κούρδους αντάρτες.

Ο κ.Νταβούτογλου από την πλευρά του, ενημέρωσε την κα Μέρκελ για τις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top