Φορτηγό έπεσε σε γκρεμό- 17 νεκροί εκ των οποίων οι περισσότεροι μαθητές

Συμμετείχαν σε παρέλαση στο πλαίσιο των εορτασμών της Ημέρας της Σημαίας και επέστρεφαν στα σπίτια τους

Φορτηγό έπεσε σε γκρεμό- 17 νεκροί εκ των οποίων οι περισσότεροι μαθητές

​Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε η παρέλαση στο πλαίσιο των εορτασμών της Ημέρας της Σημαίας στην περιοχή Ουάνουκο του Περού, όταν το φορτηγό το οποίο μετέφερε τους μαθητές, έπεσε σε γκρεμό, με αποτέλεσμα, τουλάχιστον 17 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Μαθητές, καθηγητές και γονείς από ένα σχολείο είχαν πάρει μέρος στην παρέλαση χθες και επέστρεφαν στα σπίτια τους. Όλοι επέβαιναν στην καρότσα του φορτηγού, το οποίο τους είχε παραχωρήσει η δημοτική αρχή.

Από το δυστύχημα, άλλα 54 άτομα τραυματίστηκαν.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ουάνουκο, Ρούμπεν Άλμπα Οτσόα, εξήγησε ότι είναι σύνηθες στις αγροτικές περιοχές των Άνδεων, όπως ήταν η περιοχή όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, λόγω της έλλειψης δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς, οι πολίτες να χρησιμοποιούν φορτηγά για τις μετακινήσεις τους.

Ο τοπικός αξιωματούχος εξήγησε επίσης ότι το δυστύχημα φαίνεται πως οφείλεται σε απροσεξία του οδηγού, -ο οποίος επέζησε και κρατείται από την αστυνομία-, ενώ και ο δρόμος ήταν σε κακή κατάσταση.

Τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στο Περού λό��ω της έλλειψης ελέγχων στα οχήματα και τους οδηγούς, όπως επίσης και λόγω της επικινδυνότητας των δρόμων.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, το πρώτο τρίμηνο του 2014 τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στους δρόμους του Περού, που έχει πληθυσμό 30 εκατομμύρια κατοίκους.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top