Διαδηλώσεις σε Βαλτιμόρη και Νέα Υόρκη για το θάνατο του 25χρονου Αφροαμερικανού

Μαρτυρία θέλει τον Φρέντι Γκρέι να αυτοτραυματίστηκε

Διαδηλώσεις σε Βαλτιμόρη και Νέα Υόρκη για το θάνατο του 25χρονου Αφροαμερικανού

​Σε όλη την Αμερική επεκτάθηκαν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 25χρονου Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι.

Μετά τα σοβαρά επεισόδια στη Βαλτιμόρη το βράδυ της Δευτέρας αλλά και την Τρίτη, άλλα τουλάχιστον 120 άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Μία ομάδα ακτιβιστών ξεκίνησε πορεία στους δρόμους, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται μετά τις 5 το απόγευμα σε κεντρική πλατεία και γρήγορα ξεπέρασαν τους 1.000. Αστυνομικοί που επέβαιναν σε σκούτερ χρησιμοποίησαν γκλομπ για να τους κρατήσουν στα πεζοδρόμια και συνέλαβαν όσους διαδήλωναν ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στη Βαλτιμόρη για τρίτη συνεχή ημέρα, η οποία έληξε ειρηνικά. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πινακίδες που έγραφαν «οι μαύρες ζωές μετράνε». Να θυμίσουμε ότι είχε δοθεί εντολή υποχρεωτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας στους δρόμους μετά τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων της Δευτέρας.

Μικρότερες σε μέγεθος δι��δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα στη Βοστώνη, στο Χιούστον, στο Φέργκιουσον, στο Μιζούρι, στην Ουάσινγκτον και στο Σιάτλ, ενώ ολιγάριθμοι διαδηλωτές συνελήφθησαν στο Ντένβερ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με μαρτυρία που δημοσιοποιεί το CNN, ο 25χρονος Αφροαμερικανός Φρέντι Γκρέι, φέρεται να αυτοτραυματίστηκε μέσα στο φορτηγάκι της αστυνομίας, τη στιγμή της σύλληψής του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top