Δύο τα σκάφη που εξέπεμψαν SOS το μεσημέρι με 400 μετανάστες στη Μεσόγειο

Η ιταλική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δουλεμπόρων

Δύο τα σκάφη που εξέπεμψαν SOS το μεσημέρι με 400 μετανάστες στη Μεσόγειο
​Σε υγρό τάφο εξελίσσεται η θάλασσα της Μεσογείου για εκατοντάδες ανθρώπους. Μετά το χθεσινό ναυάγιο της Λαμπεντούζα όπου τουλάχιστον 900 άτομα έχασαν τη ζωή τους, άλλα δύο πλοιάρια εξέπεμψαν SOS το μεσημέρι, στην ίδια θαλάσσια περιοχή. Στο ένα σκάφος φέρεται να επέβαιναν 300 άνθρωποι.
Πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής μαζί με της Μάλτας συνέχισαν και σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων από το ναυάγιο που παρέσυρε στον υγρό τάφο της Μεσογείου εκατοντάδες πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες. Την ίδια ώρα έλαβαν σήμα κινδύνου από δυο ακόμη σκάφη με περίπου 400 ανθρώπους στη Μεσόγειο.
Στη Μάλτα έφτασαν οι σοροί 24 θυμάτων του χθεσινού ναυαγίου. Μαζί ταξίδευαν για τη Σικελία και 27 επιζώντες. Εκεί τους περιμένουν άλλοι μετανάστες αλλά και Ιταλοί εθελοντές.
Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το χθεσινό ναυάγιο όταν ανατράπηκε η μήκους 20 μ. ξύλινη βάρκα που μετέφερε περισσότερους από 900 ανθρώπους.
Συγκλονιστική είναι και η ομολογία-έκκληση της Δημάρχου του νησιού της Λαμπεντούζα που δέχεται κατά κύματα τους μετανάστες από την Αφρική.
«Δεν υπάρχουν σχέδια για να μεταφερθούν εδώ οι νεκροί γιατί πραγματικά δεν έχουμε χώρο στο νεκροταφείο γι’ αυτούς».
Η Ιταλία και η Μάλτα εργάζονται σήμερα για τη διάσωση άλλων δύο πλοιαρίων που μεταφέρουν μετανάστες και κινδυνεύουν στη Μεσόγειο.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι είπε ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των τηλεφωνημάτων από πλοιάρια που μεταφέρουν μετανάστες και κινδυνεύουν.
Ένα από τα δύο πλοιάρια που βρίσκεται σε κίνδυνο είναι ένα φουσκωτό και βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Λιβύης με 100-150 ανθρώπους, ενώ στην άλλη μεγαλύτερη βάρκα επιβαίνουν περίπου 3.
Ήδη η ιταλική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δουλεμπόρων. Συνέλαβαν υπόπτους σε Σικελία, Μιλάνο και Ρώμη. Βάσει μάλιστα ηχογραφημένων συνομιλιών ξεσκεπάστηκε κύκλωμα μεταφοράς παράτυπων μεταναστών από την Αφρική στην Ιταλία όπου τους έκρυβαν μέχρι να τους μεταφέρουν σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Μόνο φέτος στην Ιταλία έχουν περάσει 21.000 μετανάστες ενώ έχουν πνιγεί στην Μεσόγειο 1.500 μετανάστες.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top