Ανατροπή στη υπόθεση Λούμπιτζ: Οι γιατροί της Lufthansa είχαν προτείνει να παρακολουθείται

«Κανένα σχόλιο» απαντά η εταιρία για να μην διαταραχθεί η πορεία των ερευνών

Ανατροπή στη υπόθεση Λούμπιτζ: Οι γιατροί της Lufthansa είχαν προτείνει να παρακολουθείται

​Παιχνίδια με τις 149 ψυχές που «έφυγαν» άδικα και με τραγικό τρόπο, παίζονται εβδομάδες μετά την αεροπορική τραγωδία στις Άλπεις, καθώς νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έρχονται να ανατρέψουν τα όσα είχαν ακουστεί το προηγούμενο διάστημα.

Θυμίζουμε ότι ο Αντρέα Λούμπιτζ (συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus 320 της Germanwings) αφού κλείδωσε τον κυβερνήτη έξω από το πιλοτήριο, έριξε το σκάφος στο βουνό.

LubitzPlaneMain.jpg
Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild, η Lufthansa (της οποία η Germanwings είναι θυγατρική), όχι μόνο γνώριζε ότι ο 28χρονος πιλότος Αντρέα Λούμπιτζ είχε ψυχολογικά προβλήματα, αλλά είχε προτείνει να παρακολουθείται ψυχολογικά.

Η ανακάλυψη αυτή έγινε από την γερμανική εταιρία αερομεταφορών, η οποία βρήκε την σχετική παρατήρηση σε έναν από τους φακέλους της Lufthansa ο οποίος αναφερόταν στον Λούμπιτζ.

Resizer.jpg
Oι γιατροί της εταιρίας, αναφέρουν συγκεκριμένα πως «ο Lubitz πρέπει να συνεχίσει να παρακολουθείται από ψυχολόγους, παρά το γεγονός ότι του είχε χορηγηθεί πιστοποιητικό καταλληλότητας πιλότων» από έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα το 2009, αφού ο συγκυβερνήτης είχε υποστεί ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο, εξηγεί η εφημερίδα.

Αυτό που δε�� αναφέρει η Bild am Sonntag, είναι αν ο Λούμπιτζ συνέχισε να παρακολουθείται από ψυχολόγους αφότου ξεκίνησε και πάλι την εκπαίδευση του.

Τι απαντά σε όλα αυτά η Lufthansa; «Κανένα σχόλιο» λέει εκπρόσωπος της εταιρίας, με την δικαιολογία πως δεν θέλει να διαταράξει την πορεία των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Γερμανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top