Περού: Πέθανε στα 117 της η υπεραιωνόβια γυναίκα των Άνδεων

Ποιο ήταν το μυστικό της μακροζωίας της

Περού: Πέθανε στα 117 της η υπεραιωνόβια γυναίκα των Άνδεων

​Η Φιλομένα Ταϊπέ μια γυναίκα που ζούσε σε ένα χωριό του Περού στην καρδιά των Άνδεων πέθανε σε ηλικία 117 χρόνων, ανακοίνωσαν οι αρχές. Το υπουργείο Ανάπτυξης του Περού ανέφερε ότι η γυναίκα πέθανε την Κυριακή χωρίς να διευκρινίζει τα αίτια του θανάτου.

Η Φιλομένα γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1897 και ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους στη γη που είχε γεννηθεί τον 19ο αιώνα.

«Το μυστικό της μακροζωίας μου είναι η φυσική διατροφή με πατάτες, κρέας, φασόλια, γάλα και κατσικίσιο τυρί» είχε πει η ίδια παλιότερα.

624x468.jpg
Η υπερ-αιωνόβια γυναίκα ��ου δεν είχε φύγει από το χωριό της, στην επαρχία Χουανκαβελίτσα στα ανατολικά του Περού, έμεινε χήρα σε νεαρή ηλικία έχοντας εννέα παιδιά και όπως είχε πει «εργαζόταν σκληρά για να τα μεγαλώσει». Μόνο τρία από τα παιδιά της επιβίωσαν.

Υπενθυμίζεται ότι η Γιαπωνέζα Μισάο Οκάουα, που έφερε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στη γη πέθανε την πρωταπριλιά του 2015 σε ηλικία 117 χρόνων. Ωστόσο, είχε γεννηθεί στις 5 Μαρτίου του 1898, και ήταν τρεις μήνες νεότερη από την Φιλομένα Ταϊπέ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top