ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Τραυμάτισε την σύντροφο του, σκότωσε δύο αστυνομικούς και στην συνέχεια αυτοκτόνησε

Τα κίνητρα του δράστη και η πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος

​Ένας ένοπλος πυροβόλησε θανάσιμα το Σάββατο δύο αστυνομικούς, ενώ αυτοί βρίσκονταν μέσα στο περιπολικό τους, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο. Ο δράστης πιθανόν αναζητούσε εκδίκηση κατά της αστυνομίας, αφού όπως γράφει η Daily Mail, είχε αναρτήσει ένα απειλητικό μήνυμα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

police.jpg

Ο 40χρονος Ράφαελ Ράμος, ο οποίος ήταν και πατέρας ενός 13χρονου αγοριού και ο 32χρονος Γουέντζαν Λιου, ο οποίος ήταν νιόπαντρος πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ ενώ βρίσκονταν σε περιπολία στην περιοχή Μπέντφορντ-Στίβενσαν του Μπρούκλιν. Αυτό δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Γουίλιαμ Μπράτον κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον δήμαρχο της πολιτείας, Μπιλ ντε Μπλάζιο, από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν τα θύματα της ��πίθεσης.

21cops-combo-blog480.jpg

«Απλά δολοφονήθηκαν», δήλωσε ο Μπράτον. Όπως είπε, δράστης είναι ο 28χρονος Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ, ο οποίος πλησίασε το περιπολικό από την πλευρά του συνοδηγού και άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών με ένα ημιαυτόματο όπλο που είχε στην κατοχή του. Στη συνέχεια διέφυγε προς ένα κοντινό σταθμό του μετρό όπου έστρεψε το όπλο προς το κεφάλι του και αυτοκτόνησε, δήλωσε ο Μπράτον.

cuos.jpg

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Μπρίσλεϊ είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά την σύντροφό του στην πόλη Βαλτιμόρη της πολιτεία Μέριλαντ, προτού ταξιδέψει στο Μπρούκλιν όπου είχε διασυνδέσεις, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία εμφανή ένδειξη ότι οι δολοφονίες των αστυνομικών συνδέονται με τρομοκρατικό χτύπημα.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top