ΠΟΥ: Στους 6.070 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα

Η πλειονότητα των θανάτων έχουν καταγραφεί στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής

ΠΟΥ: Στους 6.070 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα

​Τους 6.070 φτάνει ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του ιού Έμπολα σε σύνολο 17.145 κρουσμάτων, με την πλειονότητα των θανάτων να έχουν καταγραφεί στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες και επλήγησαν περισσότερο από την επιδημία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η πιο σοβαρή επιδημία του θανατηφόρου ιού μετά την ανακάλυψή του το 1976 ξεκίνησε από τη Γουινέα στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013. Μέχρι την 30ή Νοεμβρίου είχαν καταγραφεί στη χώρα 1.327 θάνατοι σε σύνολο 2.164 κρουσμάτων.

Στη Λιβερία ως την 28η Νοεμβρίου έχουν καταμετρηθεί 3.145 θάνατοι σε σύνολο 7.635 κρουσμάτων, ενώ στη Σιέρα Λεόνε 1.583 θάνατοι σε σύνολο 7.312 κρουσμάτων, ως την 30ή Νοεμβρίου.
Στο Μαλί, την τελευταία χώρα που επλήγη από την επιδημία, ο ΠΟΥ έκανε λόγο για 8 κρούσματα εκ των οποίων τα 6 θανατηφόρα.

Ο απολογισμός στη Νιγηρία και τη Σενεγάλη παραμένει αμετάβλητος εδώ και δύο μήνες, με 20 κρούσματα εκ των οποίων 8 θανατηφόρα στην πρώτη χώρα και ένα κρούσμα στη Σενεγάλη, έναν φοιτητή από τη Γουινέα που θεραπεύθηκε. Οι δύο αυτές χώρες έχουν βγει από τον κατάλογο των χωρών που πλήττει η επιδημία.

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί τέσσερα κρούσματα, όμως μόνο ο Λιβεριανός ασθενής πέθανε.

Εξάλλου ο ΠΟΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ιός δεν εντοπίζεται πλέον στην Ισπανία, αφού έχουν περάσει 42 ημέρες χωρίς κάποια νέα μόλυνση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top