Εμείς κουνάμε σημαίες και οι Τούρκοι βολτάρουν με υποβρύχιο στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέα πρόκληση από τον Ερντογάν

Εμείς κουνάμε σημαίες και οι Τούρκοι βολτάρουν με υποβρύχιο στην κυπριακή ΑΟΖ

​Την ώρα που στην Ελλάδα κουνάμε σημαιάκια, οι Τούρκοι συνεχίζουν στην Κύπρο τα δικά τους τσαλιμάκια. Εκτός λοιπόν από τα δύο πολεμικά πλοία, τα οποία εδώ και μια εβδομάδα συνοδεύουν το «Μπαρμπαρός», σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται και υποβρύχιο του τουρκικού στόλου.

Το τουρκικό υποβρύχιο είναι από την πρώτη στιγμή στη συνο��εία του σεισμογραφικού σκάφους ώστε να βοηθά σιωπηρά στις έρευνες, γι'αυτό και η παρουσία του δεν έγινε γνωστή.

Όπως είπε αρμόδια στρατιωτική πηγή στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» είναι συνήθης τακτική τόσο από την Τουρκία όσο και από άλλες χώρες που διαθέτουν Πολεμικό Ναυτικό, όταν βρίσκονται σε αποστολή φρεγάτες ή κορβέτες, πάντα να τις συνοδεύει κάποιο υποβρύχιο. Αυτό όπως εξήγησε, γίνεται για να ασκείται καλύτερος έλεγχος των περιοχών όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι αποστολές τους.

Η παρουσία του τουρκικού υποβρύχιου στην περιοχή που «βολτάρει» το «Μπαρμπαρός» επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα από πλοία της UNFIL που βρέθηκαν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπισμού των δύο επιβαινόντων του μικρού αεροσκάφους Diamond.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ανθυποβρυχιακά συστήματα των πλοίων που ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις για βοήθεια «χτύπησαν» το υποβρύχιο της Άγκυρας να πλέει εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Όσον αφορά στα άλλα δύο πολεμικά πλοία, που συνοδεύουν το «Μπαρμπαρός», αντικαθίστανται για σκοπούς ανεφοδιασμού και τη θέση τους στις περιοχές έρευνας λαμβάνουν άλλα.

Και όλα αυτά την στιγμή, που ΗΠΑ και ΕΕ τάσσονται υπέρ του δικαιώματος της Κύπρου να κάνει έρευνες στην ΑΟΖ και ζητούν από την Τουρκία να ακολουθήσει την οδό της νομιμότητας… Φανταστείτε δηλαδή να μην κουνούσαν και το δάχτυλο τι θα έκανε η Τουρκία!

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Λευκωσία προκειμένου να έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Μεγαλονήσου για να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις εν μέσω τουρκικών προκλήσεων στο νησί, αλλά και για να προετοιμάσει με τους ομολόγους του της Κύπρου και της Αιγύπτου την τριμερή σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου και για την οποία καλλιεργούνται ήδη μεγάλες προσδοκίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top