Ξύπνησαν ΑΣΧΗΜΕΣ ΜΝΗΜΕΣ: Σχημάτισαν με τούβλα σε πεζοδρόμιο μια… σβάστικα!

Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό

Ξύπνησαν ΑΣΧΗΜΕΣ ΜΝΗΜΕΣ: Σχημάτισαν με τούβλα σε πεζοδρόμιο μια… σβάστικα!

​Την οργή των Γερμανών έχει προκαλέσει ένα πεζοδρόμιο, στη κεντρική πλατεία, της πόλης Γκόσλαρ στην Κάτω Σαξωνία, καθώς τα τούβλα έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τόπο ώστε να σχηματίζουν μια… σβάστικα!

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το αν το σύμβολο σχηματίστηκε σκόπιμα από κάποιον εργαζόμενο ή αν πρόκειται για τυχαίο περιστατικό. Πάντως πολλοί υποστηρίζουν ότι κάποιος τρίτος από το εργοτάξιο είχε προγραμματίσει πώς θα τοποθετηθούν, τα τούβλα.

ImageHandler.jpg
Στο μεταξύ, η κατασκευαστική εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει πολλές φορές συγγνώμη. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, η χρήση ή επίδειξη των συμβόλων των ��αζί είναι παράνομη και μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα ή σε μέχρι και τρία χρόνια φυλάκισης.

Τα τούβλα όπως καταλαβαίνετε αφαιρέθηκαν αμέσως, όμως οι πολίτες είχαν προλάβει να φωτογραφήσουν το περίεργο περιστατικό αλλά και να διαμαρτυρηθούν.
sbastika_germania_plateia2.jpg
Το περιστατικό ερευνάται από την αστυνομία, ενώ η εικόνα με το ναζιστικό σύμβολο προκάλεσε το... ενδιαφέρον περισσότερων από 50.000 χρηστών του Facebook που αναπαρήγαγαν τη φωτογραφία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top