Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Φέργκιουσον μετά τη δολοφονία του 18χρονου από αστυνομικό

Επιβλήθηκε μέχρι και απαγόρευση της κυκλοφορίας

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Φέργκιουσον μετά τη δολοφονία του 18χρονου από αστυνομικό

​Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε ο κυβερνήτης Τζέι Νίξον την πολιτεία του Μισούρι, έπειτα από τα άγρια επεισόδια που ξέσπασαν στους δρόμους,με αφορμή την δολοφονία ενός 18χρονου αφρο-αμερικανού από αστυνομικό, η οποία θεωρήθηκε από πολλούς, φυλετική.

ferguson-mo-8-1024x682.jpg

Τα τελευταία 24ωρα, πολίτες και αστυνομικοί συγκρούονται βίαια στους δρόμους, με τον Τζέι Νίξον να δηλώνει ότι «μικρές ομάδες βγήκαν στους δρόμους με την πρόθεση της διάπραξης εγκλημάτων θέτοντας σε κίνδυνο τους πολίτες. Αυτό είναι απαράδεκτο...».

missouri-470-2.jpg
Γι΄αυτό και αποφάσισε να απαγορεύσει μέχρι και την κυκλοφορία στους δρόμους, η οποία ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, διαρκώντας μέχρι τις 05:00 το πρωί της Κυριακής.

Παρά την απαγόρευση πολλοί πολίτες έμειναν στους δρόμους, με αποτέλεσμα η αστυνομία να απαντήσει με δακρυγόνα και κροτίδες καπνού, ώστε να τους διαλύσει.

628x471.jpg
Μάλιστα ο κυβερνήτης εξήγησε πως «η κίνηση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης δεν αποσκοπεί στο να φιμωθούν οι διαδηλωτές, αλλά να προστατεύσει όσους πνίγουν τη φωνή του λαού με τις πράξεις τους».

outrage-in-missouri-town-after-police-shooting-of-18-yr-old-1.jpg
Τα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, ξέσπασαν ξανά έπειτα από μερικές ώρες ειρηνικών διαδηλώσεων, όταν η τοπική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό, βάσει του οποίου ο νεαρός αφροαμερικανός ήταν ύποπτος κλοπής λίγο πριν από τη δολοφονία του, εξοργίζοντας ακόμα περισσότερο όσους θεωρούν ότι το περιστατικό έχει να κάνει με ρατσιστική βία.

missouri-470.jpg
Η αστυνομία από τη μεριά της πάντως, υποστηρίζει πως ο 18χρονος επιτέθηκε στον αστυνομικό μέσα στο αυτοκίνητό του και προσπάθησε να του αρπάξει το όπλο.

αρχείο λήψης (1).jpg
Μάλιστα ο αρχηγός της αστυνομίας του Φέργκιουσον, Τομ Τζάκσον ανέφερε ότι ο αστυνομικός που σκότωσε τον Μπράουν δεν γνώριζε ότι ο νεαρός αφροαμερικανός ήταν ύποπτος για ληστεία και ότι τον πυροβόλησε αφότου του ζήτησε να απομακρυνθεί από το δρόμο.

αρχείο λήψης.jpg
Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή δεν υπάρχει καμία σύνδεση της δολοφονίας με την υποτιθέμενη ληστεία.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ VIDEO ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top