ΟΥΤΕ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ: Οι Ταλιμπάν άφησαν ελεύθερο Αμερικανό στρατιώτη μετά από ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

Σε αντάλλαγμα αφέθηκαν ελεύθεροι πέντε κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο

ΟΥΤΕ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ: Οι Ταλιμπάν άφησαν ελεύθερο Αμερικανό στρατιώτη μετά από ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

​Ελεύθερος μετά από πέντε χρόνια κράτησης σε στρατόπεδο των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αφέθηκε ο 28χρονος Αμερικανός πεζοναύτης Μπόου Μπάργκνταλ, ο οποίος είχε δηλωθεί αγνοούμενος στις 30 Ιουνίου του 2009.

stratiotis1.jpg

Η ιστορία του Αμερικανού στρατιώτη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της αμερικανικής, αλλά και διεθνούς κοινής γνώμης, ενώ όλοι βλέπουν ομοιότητες με την αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Homeland».

Ο νεαρός στρατιώτης είχε απαχθεί από τους Ταλιμπάν το καλοκαίρι του 2009 και τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς δόθηκε στην δημοσιότητα ένα video, ώστε η Αμερικανική κυβέρνηση να δει ότι είναι ακόμα ζωντανός.

Στο video αυτό ο Μπάργκνταλ ασκούσε έντονη κριτική στην αμερικανική κυβέρνηση και στον τρόπο που ασκεί την εξωτερική της πολιτική και έπαιρνε το μέρος των Ταλιμπάν σε μια χρονική στιγμή που μαινόταν ο πόλεμος στο Αφγανιστάν.

Τότε λοιπόν, ειδικοί αναλυτές του Πενταγώνου είχαν δηλώσει ότι ο 28χρονος πεζοναύτης είτε είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου, είτε είχε βασανιστεί από τους απαγωγείς του για να πει όσα είπε.

stratiotis2.jpg

Το Σάββατο όμως δόθηκε τέλος στην περιπέτειά του, αφού οι Ταλιμπάν τον άφησαν ελεύθερο και πλέον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας.

Οι γονείς του, με δάκρυα στα μάτια, του έστειλαν μήνυμα, με το οποίο του έλεγαν ότι τον αγαπούν και θα τον περιμένουν όσο χρειαστεί, μέχρι να συνέλθει και να επιστρέψει κοντά τους, ενώ εξέφρασαν και φόβους ότι το παιδί τους πλέον δεν μπορεί καν να συνεννοηθεί στα αγγλικά μετά από πέντε χρόνια ομηρείας στα χέρια των Ταλιμπάν.

Πάντως η απελευθέρωση του Μπόου Μπάργκνταλ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών, που κατηγορούν την κυβέρνηση Ομπάμα, ότι τον αντάλλαξε με πέντε επικίνδυνους τρομοκράτες που κρατούνταν στις φυλα��ές του Γκουαντάναμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top