ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Εντόπισαν βαρυτικά κ��ματα από το Big Bang

Επιβεβαιώνεται η Θεωρία της Σχετικότητας τους Αϊνστάιν

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Εντόπισαν βαρυτικά κύματα από το Big Bang

​Μια απίστευτη ανακάλυψη πραγματοποίησε ένα τηλεσκόπιο μελέτης της κοσμικής ακτινοβολίας μικροκυμάτων, το BICEP, το οποίο είναι εγκατεστημένο στον Νότιο Πόλο και εντόπισε στο σύμπαν βαρυτικά κύματα από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του κόσμου.

Πρόκειται για μια κοσμοϊστορική ανακάλυψη, που εξηγεί το μυστήριο της βαρύτητας, αλλά ρίχνει φως και στο πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν κατά το Big Bang, ενώ για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν.

Την ανακοίνωση έκανε επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Τζον Κόβακς στο Κέντρο Αστροφυσικής Χάρβαρντ Σμισθόνιαν και είναι πολύ πιθανόν η ανακάλυψη αυτή να οδηγήσει σε ένα ακόμα βραβείο Νόμπελ.

Ο εντοπισμός των βαρυτικών αυτών κυμάτων από την εποχή της «Μεγάλης Έκρηξης» έρχεται να συμπληρώσει τη θεωρία της «κοσμική ακτινοβολίας υποβάθρου», επιβεβαιώνοντας ότι το σύμπαν αμέσως μετά τη γέννησή του πριν από περίπου 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια, μέσα σε απειροελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου γνώρισε μια ταχύτατη επέκταση σε μέγεθος.

Αυτή η απότομη διόγκωση άφησε το βαρυτικό της αποτύπωμα στο χωροχρόνο, κάτι που όπως όλα δείχνουν αποδεικνύεται σήμερα.

Τα βαρυτικά κύματα είναι αδιόρατοι κυματισμοί στον ιστό του χωροχρόνου, που μεταφέρουν ενέργεια μέσω του διαστήματος. Τέτοια κύματα σύμφωνα με τον Αϊνστάιν μπορούν να παραχθούν στο σύμπαν από τα σώματα πολύ μεγάλης μάζας, όπως είναι οι μαύρες τρύπες και τα άστρα νετρονίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top