Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνείας - Διασώθηκαν 105 αγνοούμενα παιδιά

Συνελήφθησαν 150 άτομα-Τα θύματα ήταν ηλικίας 13-17 ετών

Εξ��ρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνείας - Διασώθηκαν 105 αγνοούμενα παιδιά

Πρώτη ανάρτηση: 30/07/2013 15:50

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδικής πορνείας εξάρθρωσε το FBI.
Όπως υποστήριξαν οι υπεύθυνοι στις επίσημες ανακοινώσεις, κατάφεραν να διασώσουν 105 παιδιά αγνοούμενα ηλικίας 13 έως 17 ετών, που είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ συνελήφθησαν 150 άτομα, τα οποία εξέδιδαν τα ανήλικα.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι η επιχείρηση επικεντρώθηκε και σε ιστοσελίδες του διαδικτύου οι οποίες ασχολούνταν με την παιδική πορνεία. Σύμφωνα με το FBI, στην τριήμερη επιχείρηση συμμετείχαν 230 αστυνομικές μονάδες, οι οποίες προχώρησαν σε έρευνες σε συνολικά 76 πόλεις.

«Η παιδική πορνεία παραμένει μία διαρκής απειλή για τους ανήλικους στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε ο βοηθός διευθυντή του τμήματος του FBI για την έρευνα εγκλημάτων, Ρον Χόσκο. «Αυτή η επιχείρηση δείχνει ότι τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα μπορούν να συμβούν οπουδήποτε και ότι δέσμευση του FBI παραμένει, προκειμένου να σταματήσει ο κύκλος θυματοποίησης», σημείωσε.

Οι ηλικίες των παιδιών που σώθηκαν είναι από 13 έως 17 ετών, τόνισε ο Χόσκο, ενώ συμπλήρωσε ότι οι αθλητικές εκδηλώσεις είναι ο νούμερο ένα χώρος στον οποίο δρουν οι εγκληματίες.

Η επιχείρηση «Operation Cross Country», όπως δήλωσε ο υποδιευθυντής του FBI, Ρόναλντ Χόσκο, ελπίζει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με το θέμα του sex trafficking, «στην απειλή που κλέβει τα παιδιά μας».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου οι προαγωγοί επέλεγαν παιδιά που αντιμετώπιζαν οικογενειακά προβλήματα, προέρχονταν από κατεστραμμένες οικογένειες ή είχαν προβλήματα με τη δικαιοσύνη. Συχνά, μάλιστα, χρησιμοποιούσαν την ιστοσελίδα Backpage, για να προσεγγίσουν πελάτες και να «πουλήσουν» τα παιδιά για σεξ.

«Τα κορίτσια δελεάζονται από δώρα και κομπλιμέντα και κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν χρήματα. Στη συνέχεια παγιδεύονται στον κύκλο των εγκληματιών που συμπεριλαμβάνει ναρκωτικά, σωματική κακοποίηση ακόμα και βασανισμό», διευκρίνισε ο Χόσκο.
Σύμφωνα με το FBI, το 60% των παιδιών που εντοπίστηκαν ήταν σε ανάδοχους γονείς ή οικοτροφεία από όπου το είχαν σκάσει.

«Χωρίς να έχουν τρόπο για να επιβιώσουν παρασύρονται σε μία ζωή όπου εκπορνεύονται», τόνισε ο Χόσκο, συμπληρώνοντας πως συχνά αντιμετωπίζουν τις αστυνομικές αρχές ως απειλή παρά ως σωτηρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top