ΕΦΙΑΛΤΗΣ: Τουλάχιστον 3 νεκροί από φονικές πλημμύρες

Δείτε σχετικά ΒΙΝΤΕΟ

​Φονικές πλημμύρες στον Καναδά προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων και ανάγκασαν τις αρχές να εκκενώσουν το κέντρο της πόλης Κάλγκαρι από τους κατοίκους του, σύμφωνα με τα ξένα μέσα.

_h353_w628_m6_otrue_lfalse.jpg

Πιο συγκεκριμένα, τρία πτώματα βρέθηκαν στην τοποθεσία Χάι Ρίβερ, νοτίως του Κάλγκαρι, όπου ο ποταμός Χάιγουντ πλημμύρισε εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Παράλληλα, αγνοείται η τύχη ενός τέταρτου προσώπου.

_h0_w628_m6_otrue_lfalse.jpg

Στο Κάλγκαρι, περίπου 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά από έκκληση του δημάρχου της πόλης, που απαριθμεί 1.000.000 κάτοικους, Ναχίντ Νένσι.

Η ηλεκτροδότηση χρειάστηκε να διακοπεί στις συνοικίες του κέντρου που βρίσκονται κοντά στους ποταμούς Μπόου και Έλμποου, οι οποίοι πλημμύρισαν σε πολλά σημεία. Πολλοί δρόμοι και γέφυρες έκλεισαν για την κυκλοφορία, ενώ τα καταστήματα, τα σχολεία και το Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι δεν άνοιξαν. Επίσης , δόθηκε εντολή να εκκενωθούν συνολικά 26 συνοικίες της πόλης.

image.jpg

Η κατάσταση είναι χειρότερη σε πολλές πόλεις νότια του Κάλγκαρι, καθώς σε κατάσταση ανάγκης έχουν κηρυχθεί περίπου είκοσι κοινότητες. Τα καναδέζικα τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν εικόνες σπιτιών και αυτοκινήτων να παρασύρονται από τα νερά

Αξιωματούχοι του Κάλγκαρι δήλωσαν πως ο χώρος του ροντέο στο κέντρο της πόλης έχει πλημμυρίσει ενώ το νερό στη γειτονική αρένα του χόκεϊ Σάντλντομ έχει φτάσει στη 14η σειρά των καθισμάτων.

aaa.jpg

Περισσότερα από 100 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε ορισμένα σημεία της νότιας Αλμπέρτα μέσα σε μόλις δύο ημέρες και οι μετεωρολόγοι λένε πως οι βροχοπτώσεις δεν θα μειωθούν πριν από σήμερα.

Περίπου 1.300 στρατιώτες και δέκα ελικόπτερα του στρατού έχουν σταλεί στην περιοχή για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των απομονωμένων πληθυσμών και κυρίως στην εκκένωση των νοσοκομείων του Κάνμορ και του Χάι Ρίβερ.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ πέταξε πάνω από το Κάλγκαρι με ελικόπτερο και ενημερώθηκε επιτόπου για την κατάσταση υποσχόμενος ομοσπονδιακή βοήθεια στη διάρκεια των πλημμυρών και έπειτα απ' αυτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top