Τα «σύννεφα» πολέμου διώχνουν τη μοναδική Ελληνίδα από την Βόρεια Κορέα

Εγκαταλείπει τη χώρα μαζί με τον 4χρονο γιο της

Τα «σύννεφα» πολέμου διώχνουν τη μοναδική Ελληνίδα από την Βόρεια Κορέα

Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Κορέα και για αυτό το λόγο η μοναδική Ελληνίδα που ζει εκεί, η Φρατζέσκα Μεγαλούδη, θα εγκαταλείψει τη χώρα με τον τετράχρονο γιο της Σεμπάστιαν.

Οι δυο τους αναχωρούν τη Δευτέρα για το Πεκίνο, μαζί με άλλες γυναίκες και παιδιά διπλωματών και στελεχών του ΟΗΕ, που υπηρετούν στη Βόρεια Κορέα.

Η κ. Μεγαλούδη, συνεργάτης του δημοσιογραφικού τμήματος IRIN του ΟΗΕ, διαμένει στην Πιονγκ Γιαγκ, όπου υπηρετεί ο πατέρας του παιδιού της, ως στέλεχος του ΟΗΕ.

«Θα μείνουμε στο Πεκίνο για λίγες μέρες και ελπίζουμε πως δεν θα συμβεί τίποτα και θα επιστρέψουμε στην Πιονγκ Γιανγκ», δήλωσε η ίδια.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει σε τέτοιες περιπέτειες. Είναι συνηθισμένη να εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες και υπό πίεση.Το 2010 εγκαταστάθηκε στην Ουγκάντα, πριν πάει στην Μπανγκόκ, όπου άρχισε τη συνεργασία της με το πρακτορείο ανθρωπιστικών ειδήσεων του ΟΗΕ το Irin News.

Συνεργάζεται με ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, τη «Huffington Post» και τον «Νέο Κόσμο» της Αυστραλίας, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευθεί και στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top