Το ξέρατε ότι θα είστε πιο ευτυχισμένοι αν δουλεύετε μέχρι τα βαθιά σας γεράματα;;

Το ακούσαμε κι αυτό-Διαβάστε τι λέει η νέα έρευνα του περιοδικού TIME

Το ξέρατε ότι θα είστε πιο ευτυχισμένοι αν δουλεύετε μέχρι τα βαθιά σας γεράματα;;

​Το διαβάσαμε και αυτό: «Πιο ευτυχισμένοι όσοι αργούν να συνταξιοδοτηθούν», λέει η νέα έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό ΤΙΜΕ, σύμφωνα με την οποία όσοι δεν βιάζονται να βγουν στη σύνταξη έχουν εκτός από οικονομικούς και επιπλέον λόγους να χαμογελούν.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης το να μείνει κανείς δύο με τρία χρόνια επιπλέον στην εργασία του είναι δυνατό να μειώσει το άγχος και τη μοναξιά που μπορεί να αποβούν «καταστρεπτικά και επιζήμια για την ψυχική υγεία».

Συγκεκριμένα, η έρευνα αναφέρει πως οι εργαζόμενοι ηλικίας άνω των 55 κατά 80% βρίσκουν χαρά στην εργασία τους και το 76% αναφέρει πως η εργασία «ταιριάζει» στον τρόπο ζωής τους.

Ο επικεφαλής του προγράμματος ψυχικής υγείας της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης αναφέρει πως «οι καλύτεροι εργοδότες δημιουργούν ένα περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοι βρίσκουν θετική την επαγγελματική εμπειρία και αυτό είναι μέρος μιας πλούσιας ζωής που σε κάνει να νιώθεις γεμάτος. Όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι εργαζόμενοι επωφελούνται αυτής της ευκαιρίας ενώ παράλληλα τους βοηθά να λύσουν το παζλ της συνταξιοδότησης με ασφάλεια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top