Ελπίδα σε καρκινοπαθείς:16χρονος εφήυρε το τεστ για την πρόληψη καρκίνου του παγκρέατος!

Ξεκίνησε να ασχολείται με αφορμή τον θάνατο ενός συγγενή του

Ελπίδα σε καρκινοπαθείς:16χρονος εφήυρε το τεστ για την πρόληψη καρκίνου του παγκρέατος!

​Ελπίδα σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς έδωσε ένας 16χρονος, ο οποίος εφηύρε ένα τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου στο πάγκρεας με τη βοήθεια... του Διαδικτύου!

Ο Τζακ Αντράκα, που έγινε 16 ετών τον Ιανουάριο, άρχισε να ενδιαφέρεται για τον καρκίνο του παγκρέατος πριν από 3 χρόνια, με αφορμή το θάνατο ενός συγγενή του και ανακάλυψε τότε ότι ο καρκίνος αυτός διαγιγνώσκεται πολύ αργά.

Αντλώντας πληροφορίες από το Google και το Wikipedia, έμαθε ότι στο αίμα ενός ανθρώπου που πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος μπορούν να εντοπιστούν χιλιάδες πρωτεΐνες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μία από αυτές -η μεσοθηλίνη- μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη διάγνωση.

Ο νεαρός έφτιαξε ένα απλό τεστ αίματος, το οποίο στοιχίζει μόνο 3 σεντς, διαρκεί λίγα λεπτά και -όπως υποστηρίζει- είναι αξιόπιστο 100%.

Για την ανακάλυψή του ο Τζακ Αντράκα βραβεύτηκε και σήμερα συνεχίζει τις έρευνές του στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς του Μέριλαντ, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να εφαρμόσει το τεστ του για την έγκαιρη διάγνωση και άλλων μορφών καρκίνου ή σοβαρών ασθενειών.

jack-picture.jpg

544048_489760087754748_1967219056_n.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top