Σοκ στις ΗΠΑ: Αυτοκτονεί ένας βετεράνος σχεδόν κάθε ώρα!

22 αυτοκτονίες την ημέρα συγκλονίζουν την αμερικανική κοινή γνώμη

Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρευνα της αμερικανικής κυβέρνησης για τις αυτοκτονίες των βετεράνων.

Όπως προκύπτει, ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει αυξηθεί σημαντικά: κάθε ημέρα σημειώνονται 22, κατά μέσο όρο μία κάθε 65 λεπτά. Η έρευνα δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Υποθέσεων των Βετεράνων (DVA) και καλύπτει τις αυτοκτονίες από το 1999 ως το 2010.

Το 69% των βετεράνων που αυτοκτονούν ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 50 ετών και άνω, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το υπουργείο.

«Τα στοιχεία αυτά παρέχουν μια πληρέστερη, ακριβέστερη και δυστυχώς μια περισσότερο ανησυχητική εικόνα για το ποσοστό αυτοκτονιών ανάμεσα στους βετεράνους», τόνισε η Πάτι Μιούρεϊ, γερουσιαστής των Δημοκρατικών, η οποία προωθεί νομοθεσία για την ενίσχυση της φροντίδας της ψυχικής υγείας των βετεράνων.

Η έρευνα αυτή παρουσιάζεται δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πως το 2012 οι αυτοκτονίες στρατιωτικών εν ενεργεία έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ των 349, περίπου μία κάθε ημέρα.

Γενικά, στις ΗΠΑ οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί κατά 11% από το 2007 ως το 2010. Η νέα έρευνα του DVA βασίζεται σε στοιχεία από 21 πολιτείες για αυτοκτονίες στις οποίες αναφέρεται το στρατιωτικό καθεστώς του αυτόχειρα. Το υπουργείο επισήμανε πως τα στοιχεία αυτά θα βοηθήσουν στο να εντοπιστούν που βρίσκονται οι βετεράνοι--συνολικά 23 εκατομμύρια στις ΗΠΑ--που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

«Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά και θα χρησιμοποιήσουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία για να ενισχύσουμε τις προσπάθειες πρόληψης των αυτοκτονιών», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Έρικ Σινσέκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top