Κοινή πρόταση για μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη θα υποβάλλουν Μέρκελ - Ολάντ

Με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας

Κοινή πρόταση για μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη θα υποβάλλουν Μέρκελ - Ολάντ

Πρόταση από κοινού για μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία της ευρωπαϊκής οικονομικής και νομισματικής ένωσης θα υποβάλλουν τον Μάιο η Γερμανία και η Γαλλία, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν η Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ.

Οι δύο ηγέτες, που είχαν σήμερα συνάντηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 50ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης των Ηλυσίων που λαμβάνουν χώρα στο Βερολίνο, «σκοπεύουν να παρουσιάσουν τον Μάιο κοινές προτάσεις για την προετοιμασία εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου», όπως δήλωσε η κ. Μέρκελ. Ο κ. Ολάντ επισήμανε από την πλευρά του ότι οι δύο χώρες «συμμερίζονται την επιθυμία για ενίσχυση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας, διασφάλιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και αντιμετώπιση της ανεργίας».

Σύμφωνα πάντως με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, η συζήτηση θα αφορά δεσμευτικές συμφωνίες, πέρα από το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και την Τραπεζική Ένωση, ενδεχομένως και το αίτημα κάποιων χωρών για την δημιουργία ενός νέου μηχανισμού αλληλεγγύης ώστε να παρέχεται βοήθεια σε χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα υψηλής ανεργίας.

Σκοπός των δύο χωρών, όπως τονίστηκε επανειλημμένως είναι η ενίσχυση τόσο της διμερής συνεργασίας τους, όσο και την συνεννόηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε τι ειπώθηκε στο βίντεο από το Mega.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top