Στα λευκά και η Κωνσταντινούπολη!

Χιόνια σε Τουρκία και Βαλκάνια

Στα λευκά και η Κωνσταντινούπολη!

Ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν τις περισσότερες περιοχές της Τουρκίας και ιδιαίτερα την περιοχή του Μαρμαρά, στα ανατολικά, τις κεντρικές, ανατολικές και δυτικές περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, την Κεντρική Ανατολία και πολλά άλλα μέρη, σύμφωνα με την κεντρική μετεωρολογική υπηρεσία της Τουρ��ίας.

Οι πολίτες και ιδιαίτερα οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του παγετού αλλά και των χιονοστιβάδων.

Κλειστά είναι τα σχολεία σε 19 περιοχές της Τουρκίας, μεταξύ αυτών και η Κωνσταντινούπολη, εξαιτίας του χιονιού, ενώ άδεια έχει δοθεί για σήμερα στις εγκύους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που εργάζονται σε δημόσιους φορείς.

Κακακαιρία πλήττει επίσης την Βουλγαρία και την Ρουμανία.

Στη Βουλγαρία, η χαμηλότερη θερμοκρασία, -24 βαθμοί Κελσίου, καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας στη Μουσάλα, στην ψηλότερη κορυφή της χώρας και της Βαλκανικής οροσειράς.

Στο Ντουμπραβένι της Ρουμανίας, 308 χιλιόμετρα βόρεια του Βουκουρεστίου, καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία του φετινού χειμώνα- το θερμόμετρο έδειξε -23,6 βαθμούς Κελσίου -δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κέντρου Μετεωρολογίας της νότιας Τρανσυλβανίας, Ούντο Ρέκερθ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top