Δικαστικό αγώνα, ώστε να πάρει αποζημίωση ο πατέρας του, έχει ξεκινήσει ο γιος εργαζόμενου στο κυλικείο της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που συγκρούστηκε με εμπορική στα Τέμπη πριν από δύο χρόνια.
Τέμπη: Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην Ελλάδα - Πάνω από 500.000 στην Αθήνα
Και δεν είναι ο μοναδικός συγγενής θύματος της τραγωδίας, ο οποίος αντιμετωπίζει νομικά κωλύματα στο ζήτημα της αποζημίωσης, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, λόγω σύμβασης, δε δικαιούνται αποζημίωση, γιατί δεν ήταν ούτε εργαζόμενοι στη Hellenic Train ούτε επιβάτες του τρένου.
Ο Παυλίνι Μπόζο, ήταν υπάλληλος στο κυλικείο του μοιραίου τρένου και της εταιρείας catering που το είχε αναλάβει. Ο γιος του, μιλώντας σήμερα στο Mega, αναφέρθηκε στα δικαστικά εμπόδια που συναντά,
Τέμπη: Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που συγκίνησαν όλη την Ελλάδα
Όπως είπε για την Hellenic Train ο πατέρας του δεν υπήρξε ποτέ, καθώς ούτε σύμβαση εργασίας είχε με την εταιρεία, αλλά ούτε και εισιτήριο, καθώς δεν ήταν επιβάτης.
«Γίνεται δικαστικός αγώνας πάνω σε αυτό το κομμάτι μόνο και μόνο για το ηθικό κομμάτι και όχι για την αποζημίωση, και για τη μνήμη του πατέρα μου. Από την αρχή έπρεπε να δώσουν την αποζημίωση γιατί ο άνθρωπος δούλευε πάνω σε ένα φέρετρο. Από θέματα ασφαλείας ήταν μηδέν, απλά παίζουν με τις λέξεις.
Από την αρχή είχαν βγάλει ανακοίνωση ότι θα δώσουν αποζημίωση για τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Ύστερα έπαιζαν με τις λέξεις. Εξαίρεσαν το προσωπικό του κυλικείου, εξαίρεσαν και τους μηχανοδηγούς. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα», είπε και πρόσθεσε:
«Έκανα την αίτηση για αποζημίωση, όπως έκαναν όλοι οι συγγενείς τις επόμενες μέρες. πήρα μέσω email απάντηση ότι εμείς δεν την δικαιούμαστε γιατί ήταν υπάλληλος του catering και έχουν εργολαβικό με την εταιρεία και δεν το δικαιούται. Ήταν εκείνος και μία ακόμη κοπέλα στο κυλικείο. Εργαζόταν οκτώ χρόνια ο πατέρας μου. Δε φανταζόμασταν αυτό το χάλι που υπήρχε στον σιδηρόδρομο. Είναι ντροπή αυτό που κάνουν. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει καμία αποζημίωση. Ο πατέρας μου βρέθηκε μέσα στο τρένο απανθρακωμένος».