«Πήγα στην αστυνομία, κατήγγειλα κακοποίηση και δεν ήξεραν τι να κάνουν»

141 περιστατικά ενδοοικογενειακής και 73 συλλήψεις στις 9/4

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλλονται στο τμήμα.

Μεσολόγγι: Χτύπησε με τούβλο τη γυναίκα του στο κεφάλι και εξαφανίστηκε

Μόνο την Τρίτη 9 Απριλίου, καταγράφηκανν 141 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τις αρχές να προχωρούν σε 73 συλλήψεις και πέντε θύματα να ζητούν καταφύγιο σε δομή.

Μποξέρ ξυλοκόπησε τη σύντροφό του - Την εντόπισαν από το στίγμα του κινητού

Υψηλά ήταν τα ποσοστά και τη Δευτέρα, με την ΕΛ.ΑΣ. να καταγράφει 109 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και να προχωρά σε 54 συλλήψεις.

Νέα μαρτυρία: «Μου είπαν ότι δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν» 

Μπορεί οι παραπάνω αριθμοί να φαίνονται εξωπραγματικοί, ωστόσο, υπάρχουν φόβοι ότι ενδέχεται να είναι αρκετά μεγαλύτεροι, είτε επειδή τα θύματα δεν καταγγέλλουν την κακοποίησή τους, είτε επειδή δεν καταγράφονται επίσημα από την αστυνομία.

Μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων αναδείχθηκε η αδυναμία του συστήματος να προστατέψει τις γυναίκες που ζητούν βοήθεια από την αστυνομία. Και δυστυχώς η Κυριακή δεν ήταν η μόνη. Ακόμη μια γυναίκα κατήγγειλε ότι πήγε στο αστυνομικό τμήμα να καταγγείλει την κακοποίησή της από τον σύντροφό της και η αστυνομικός την ενημέρωσε ότι... δεν ήξερε τι να κάνει!

«Έγινε ένα πολύ άσχημο συμβάν με τον πρώην σύντροφό μου και μετά απ' ό,τι έγινε, αποφάσισα να πάω το βράδυ μόνη μου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου. Πήγα στις 21:00 το βράδυ και βρήκα μόνη μία νεαρή αστυνομικό, η οποία στην κυριολεξία και ειλικρινέστατα μου είπε πως δεν είχε ιδέα τι να κάνει με το συμβάν της ενδοοικογενειακής βίας που μου είχε συμβεί», υποστήριξε η γυναίκα μιλώντας στο Mega.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι της είπε να καλέσει το 100 και από εκεί ήρθε αντιμέτωπη με το «τέρας» της γραφειοκρατίας:

«Στη συνέχεια, επικοινώνησε με ένα άλλο τμήμα, μιλώντας με προϊστάμενο ενδοοικογενειακής βίας. Ο άνθρωπος με κατατόπισε και τον ρώτησα τι να κάνω. Αντί να μου πει ότι θα έρθουμε, του είχα πει ακριβώς τι είχε συμβεί, μου είπε να καλέσω το 100, για να κάνει καταγραφή του συμβάντος. Μα το συμβάν έγινε σήμερα, τους είπα, για να μου απαντήσουν πάρτε αύριο τηλέφωνο να κάνει την καταγραφή του συμβάντος. Δηλαδή το πράγμα που μου είχε συμβεί, θα ξανασυνέβαινε και δε θα προλάβαινα να πάρω το 100 πάνω στον φόβο μου», περιέγραψε και συνέχισε: 

«Την επόμενη ημέρα κάλεσα τελικά το 100, και τώρα ξεκινάει ένα άλλο μέρος της υπόθεσης. Κάλεσα το 100, έδωσα κατάθεση και εγώ και ο πρώην σύντροφός μου στην ομάδα ΔΙΑΣ, το είπαν οι ίδιοι και ξεκίνησε το άλλο αστείο όταν με ρώτησαν εάν θα κάνω μήνυση. Γιατί να κάνω μήνυση, είμαι φοβισμένη, κάλεσα το 100, μέχρι εκεί μπορώ να φτάσω. Παρόλα αυτά από τον φόβο μου, για να μην έχω άλλα προβλήματα, είπα όχι. Μού πρότεινε η αστυνομικός να πάρω την καταγραφή του συμβάντος από τη ΓΑΔΑ. Το πήρα το χαρτί και αντί να λέει την κατάθεση για το τι μου είχε κάνει αυτός ο άνθρωπος, πράγματα που είχε πει στην ομάδα ΔΙΑΣ, το χαρτί γράφει φραστικό επεισόδιο με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω τίποτα», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top