Αποκάλυψη STAR για τη Σέρβικη Μαφία - Ο αιματοβαμμένος καυγάς στη Γλυφάδα

Μέλος της Wagner ένας από τους εκτελεστές της Βάρης - Οι κινήσεις τους

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR

Σε ένα αιματοκύλισμα άνευ προηγουμένου - με συμβόλαια θανάτου αξίας εκατομμυρίων ευρώ, είχαν επιδοθεί τα μέλη της Σερβικής μαφίας που μέχρι στιγμής έχουν διαπράξει περισσότερες από 60 δολοφονίες σε όλη την Ευρώπη.  

Στην ευρωπαϊκή επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Ιθάκη» οι αστυνομικοί ξεσκόνισαν έναν τεράστιο όγκο οπτικού υλικού με τις κινήσεις τους. Μάλιστα, ένας από τους εκτελεστές της Βάρης ήταν μέλος της περιβόητης Wagner.  

Μέλος της ομάδας Wagner ο ένας εκτελεστής

Μια καλοκουρδισμένη μηχανή θανάτου έχει χαρακτηριστεί ο ένας από τους τέσσερις εκτελεστές της Βάρης. Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά τη σύλληψή του στη Σερβία, ο σκληρός κακοποιός προέκυψε πως ήταν μέλος της διαβόητης παραστρατιωτικής ομάδας Wagner. Ήταν άρτια εκπαιδευμένος, σκληρός και μεθοδικός.  

ΕΛ.ΑΣ.: Είχαν σκοπό να χτυπήσουν στόχους σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας

Δεκαπέντε ημέρες πριν το αιματοκύλισμα οι σκληροί κακοποιοί είχαν έρθει στη χώρα μας για να σχεδιάσουν τη δολοφονία.  Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν μετά από καυγά σε μπαρ της Γλυφάδας, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι το δικαστήριο και έφυγαν από τη χώρα. Δεκαπέντε μέρες μετά επέστρεψαν για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. «Η εχθρική προς τα θύματα οργάνωσης συνενώθηκε με ακόμα δύο από τις πλέον ισχυρές οργανώσεις των δυτικών Βαλκανίων αποστέλλοντας σταδιακά στη χώρα μας άτομα προκειμένου να εντοπίσουν τα θύματα και να εκτελέσουν τις ανθρωποκτονίες.», σημείωσε ο Φώτης Ντουίτσης, διοικητής ασφαλείας Αττικής.  

Καρέ - καρέ οι κινήσεις των εκτελεστών

Στα βίντεο που εξασφάλισε το STAR κι ο Παναγιώτης Μπούσιος καταγράφονται οι τέσσερις κακοποιοί να περπατάνε ο ένας πίσω από τον άλλο και να κατευθύνονται προς την ταβέρνα όπου τρώνε οι Μαυροβούνιοι με τις οικογένειές τους. Λίγα λεπτά μετά φαίνεται να τρέχουν στη μέση του δρόμου και να απομακρύνονται από τον τόπο της δολοφονίας.  

Φωτογραφία από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR
Φωτογραφία από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR

2 εκατομμύρια ευρώ έλαβαν για το συμβόλαιο θανάτου της Βάρης και 1,5 εκατομμύριο για το συμβόλαιο της Κέρκυρας. Εκτός από τους αρχηγούς και τους εκτελεστές υπήρχαν από κάτω και άλλα άτομα που είχαν αναλάβει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. «Μέρος αυτών είχε αναλάβει τον εντοπισμό και την επιτήρηση των θυμάτων, την ενοικίαση κατοικιών σε κατάλληλες περιοχές, την ενοικίαση και προμήθεια οχημάτων και την προμήθεια και αποθήκευση όπλων και εξοπλισμού.», υπογράμμισε η Κωνσταντία Δημογλίδου, Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. 

Χρησιμοποιούσαν ακόμα και χημικά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους 

Κάθε συμβόλαιο θανάτου ήταν τόσο καλά οργανωμένο ώστε δύσκολα μπορούσαν οι αστυνομικοί να βρουν ίχνη τους, αφού χρησιμοποιούσαν ακόμα και χημικά. Στην εκτέλεση της Κέρκυρας είχαν πάει με τετράτροχες μηχανές. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι δολοφόνοι, αν και καλοκαίρι, ήταν ντυμένοι με μακρυμάνικα.

Φωτογραφία από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR

«Χρησιμοποιούνταν ειδικά μέσα και τεχνικές κάλυψης μάσκες, περούκες, γάντια , στολές δυτών, καθαρισμός των καταλυμάτων με χημικά και καύση των οχημάτων.», προσθέτει σε άλλο σημείο η κ. Δημογλίδου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top