Μύκονος: Παράνομες εργασίες μέχρι τα ξημερώματα

Τσιλιαδόροι στις παράνομες οικοδομές - Aυτοψία του Star στο νησί

Στη Μύκονο αρχαιολόγοι και αστυνομικοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να κόψουν όλα τα κεφάλια της «Λερναίας Ύδρας» που λέγεται διαφθορά και αυθαιρεσία.

Ξέφυγε η κατάσταση στη Μύκονο - «Οι μπράβοι με χτυπούσαν με σιδερόβεργες»

Ωστόσο, όπως φαίνεται και από το ρεπορτάζ της απεσταλμένης του Star Κατερίνας Ρίστα, οι παρανομίες είναι πολλές και τα συμφέροντα ισχυρά.  

Σε πολλές παραλίες δεν μπορεί να φθάσει κανείς αφού είναι σαν να έχουν γίνει ιδιωτικές.

Σε κάποια σημεία υπάρχουν τεράστιοι μαντρότοιχοι ενώ, όπως λένε κάτοικοι, υπάρχουν και... μπράβοι που περιμένουν στη γωνία. 

Στον Πάνορμο, μπορεί κάποιος εύκολα να καταλάβει πως η αυθαιρεσία οργιάζει.

Μύκονος: Αυτοψία αρχαιολόγων

Οι συνεχιζόμενες καταγγελίες για τις παρανομίες που έχουν «πνίξει» το νησί κινητοποίησαν τις δικαστικές αρχές.

Με εντολή εισαγγέλεα, ομάδα αρχαιολόγων έκανε αυτοψία στις εγκαταστάσεις συγκεκριμένης επιχείρησης στον Πάνορμο, για την οποία έχουν ήδη σχηματιστεί τρεις δικογραφίες.  

Οι αρχαιολόγοι περπατούν στην παραλία για να ελέγξουν εάν έχουν γίνει παρεμβάσεις με τσιμέντο τόσο στον αιγιαλό όσο και στο ρέμα που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την επιχείρηση, εάν ο χώρος στάθμευσης έχει φτιαχτεί παράνομα και έαν υπάρχουν κτίσματα σε απόσταση είκοσι μέτρων από τον αρχαιολογικό χώρο.  

Aυτοψία του Star στη Μύκονο

Όμως, δεν είναι μόνο οι κάτοικοι στον Πάνορμο που υποφέρουν. Και σε άλλες περιοχές - στολίδια για το νησί, οι αυθαιρεσίες ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Δεν είναι μόνο τα σπίτια και οι επιχειρήσεις. Στη μέση του... πουθενά «ξεφυτρώνουν» και δρόμοι.

Μύκονος: Οικονομική αστυνομία και εκπαιδευμένοι αστυνομικοί στο Α.Τ

Από το 2019 κάτοικος του νησιού δίνει μία μάχη για να σταματήσει το έργο πάνω από το σπίτι της. Τι έργο είναι αυτό; Ένας δρόμος ο οποίος χτίστηκε, όπως λέει, μέσα σε ένα βράδυ. Πού οδηγεί; Στο...πουθενά.

Aυτοψία του Star στη Μύκονο

«Έχω κάνει δικαστήριο, τους σταμάτησα, ένας παράλογος δρόμος, φιδωτός, ο οποίος έχει σκαφτεί στο πουθενά, έχει καταστρέψει τα βράχια, τα οποία βράχια είναι "τα αρχαία της Μυκόνου", δεν επιτρέπεται να τα πειράξουμε» λέει.

Παράνομες οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σύμφωνα με την αυτοψία του Star, οι παράνομες εργασίες ξεκινούν μόλις πέσει η νύχτα και συνεχίζονται μέχρι τα ξημερώματα, ενώ στις παράνομες οικοδομές υπάρχουν και τσιλιαδόροι.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top