Στον αέρα η έναρξη των δρομολογίων του σιδηροδρόμου Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Είναι προγραμματισμένη για την 1η Απριλίου

Στον αέρα είναι η έναρξη των δρομολογίων του σιδηροδρόμου Αθήνα - Θεσσαλονίκη που είναι προγραμματισμένη για την 1η Απριλίου. Και αυτό γιατί οι μηχανοδηγοί ζητούν μεταξύ άλλων την αποκατάσταση της επικοινωνίας. 

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Star Ράνια Τραγόμαλλου, οι μηχανοδηγοί ζητούν να μπορούν να έχουν επικοινωνία με τους σταθμάρχες αλλά και μεταξύ τους -από τρένο σε τρένο-  και να μην υπάρχουν τυφλά σημεία. Δηλαδή να λειτουργεί ένα σύστημα ραδιοκάλυψης ακόμα και στα τούνελ. Ένα  ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας, σε όλο το δίκτυο που θα επιτρέπει την άμεση επικοινωνία σταθμάρχη -μηχανοδηγών. 

Η Ράνια Τραγόμαλλου πρόσθεσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, «o ΟΣΕ λέει ότι το έχει τοποθετημένο στις περισσότερες υποδομές και μάλιστα ζητούσε από την Hellenic train να προχωρήσει στην εγκατάσταση του συστήματος στα τρένα της, ώστε να γίνουν οι δοκιμαστικές λειτουργίες. Να σας θυμίσω το έγγραφο που είχαμε αποκαλύψει στις 3 Μαρτίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα. Είχε ημερομηνία 18/8/22. Τι έλεγε ο ΟΣΕ στην Hellenic train; ότι δεν θα της δώσει άλλη παράταση που προφανώς ζητούσε  προκειμένου να τοποθετήσει το σύστημα  στα τρένα ως οφείλει. Η εταιρία ζητούσε συνεχώς πίστωση χρόνου για να προχωρήσει στην εγκατάσταση. Να ξεκαθαρίσουμε ότι για να λειτουργήσει το σύστημα ασφαλούς επικοινωνίας πρέπει ΟΣΕ και Hellenic train να συνεργαστούν. Μαθαίνουμε ότι η ΡΑΣ στο αίτημα πιστοποίησης ζήτησε κάποιες τροποποιήσεις. Το αίτημα υπεβλήθη την Πέμπτη και το  ερώτημα  είναι πως σε μια εβδομάδα, μέχρι την 1η Απριλίου θα είναι έτοιμο το σύστημα επικοινωνίας μηχανοδηγών- σταθμαρχών ώστε να ξεκινήσουν τα δρομολόγια; Θα προλάβουν; Και αν ναι θα είναι τέτοιο το σύστημα ώστε να διασφαλίζει όλα όσα ζητούν οι μηχανοδηγοί; Ο χρόνος πιέζει και πρέπει οι εταιρίες να τρέξουν με χίλια».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top