Επείγουσα μεταφορά 18μηνου βρέφους στην Ιταλία για μεταμόσχευση καρδιάς

Το βρέφος νοσηλευόταν στο Ωνάσειο και μεταφέρθηκε στη Μπολόνια

μεταφορά 18μηνου βρέφους στην Ιταλία

Σε μεταμοσχευτικό κέντρο της Μπολόνιας στην Ιταλία μεταφέρθηκε ένα βρέφος 18 μηνών που νοσηλευόταν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Το βρέφος θα αναμένει συμβατό καρδιακό μόσχευμα.

«Αντίκρισα ένα παιδάκι που σχεδόν είχε φύγει»-Πώς έσωσε το βρέφος με ΚΑΡΠΑ

Με επείγουσα επιχείρηση αεροδιακομιδής, που οργανώθηκε χθες με τη συνεργασία του ΕΚΑΒ, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, το 18 μηνών βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν στο Ωνάσειο με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, μεταφέρθηκε στο μεταμοσχευτικό κέντρο της Μπολόνιας της Ιταλίας, όπου και θα αναμένει συμβατό καρδιακό μόσχευμα.

Στο συγκεκριμένο μεταμοσχευτικό κέντρο, έχουν ήδη μεταμοσχευτεί επιτυχώς μικροί ασθενείς από την Ελλάδα, βάσει διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας σε θέματα μεταμοσχεύσεων, με σκοπό την βέλτιστη και έγκαιρη αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων ασθενών που χρήζουν μεταμόσχευσης.

Πάτρα: Φοιτήτρια έσωσε ηλικιωμένο δίνοντας του το «φιλί της ζωής»

Κοινό μητρώο αναμονής για μεταμοσχεύσεις παιδιών από Ελλάδα και Ιταλία

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, οι παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων αποτελούν έναν ιδιαίτερο και ευαίσθητο τομέα του συστήματος μεταμοσχεύσεων κάθε χώρας, η ανάπτυξη του οποίου συνδέεται άρρηκτα με το πληθυσμιακό της μέγεθος.

Οι μικροί ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης καρδιάς, πνευμόνων ή ήπατος στην Ελλάδα, εξυπηρετούνται άμεσα και με άριστα αποτελέσματα από μεταμοσχευτικά κέντρα της Ιταλίας, τα οποία λόγω πολλαπλάσιου πληθυσμού, συγκεντρώνουν μεγαλύτερο αριθμό παιδιατρικών μοσχευμάτων.

Στην ουσία, μέσω της συμφωνίας αυτής, δημιουργείται ένα κοινό μητρώο αναμονής για Ιταλούς και Έλληνες παιδιατρικούς ασθενείς και για τον λόγο αυτό παιδιατρικά μοσχεύματα από δότες της Ελλάδας, προσφέρονται και μεταμοσχεύονται στην Ιταλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top