Υπουργείο Παιδείας: Πορεία διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών

Αντιδρούν στο προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει το πτυχίο τους

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν ηθοποιοί στο κέντρο της Αθήνας, αντιδρώντας στο Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφηκε και υποβαθμίζει τα πτυχία από τις δραματικές σχολές. 

Οι καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Άρεως στις 11:30 το πρωί και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Παιδείας. Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας - Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας - Eurokinissi

Μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ο ηθοποιός Γιώργος Τσορτέκης τόνισε ότι με το προεδρικό διάταγμα οι ηθοποιοί υποβαθμίζονται στο επίπεδο του ανειδίκευτου εργάτη. 

Ο Βασίλης Μπισμπίκης στην πορεία των ηθοποιών - Eurokinissi

Ο Βασίλης Μπισμπίκης στην πορεία των ηθοποιών - Eurokinissi

«Εμείς είμαστε ένα κομμάτι της εργατικής τάξης, που είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Εμείς αυτή τη στιγμή ως εργαζόμενοι υποβαθμιζόμαστε όλοι σε επίπεδο ανειδίκευτου εργάτη. Αυτό δεν είναι άδικο μόνο προς εμάς, είναι άδικο για τον ίδιο τον Πολιτισμό, ο οποίος καταρρέει μη έχοντας την παραμικρή φροντίδα», είπε. 

Ο Κρατερός Κατσούλης

Ο Κρατερός Κατσούλης - Eurokinissi

Σημείωσε ακόμα ότι οι ηθοποιοί δεν τυγχάνουν της αξιοπρέπειας και του σεβασμού του έργου που παράγουν, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. 

Ο Κλέων Γρηγοριάδης - Eurokinissi

Ο Κλέων Γρηγοριάδης - Eurokinissi

Προειδοποίησε μάλιστα ότι οι κινητοποιήσει δε θα σταματήσουν, ζητώντας τη συμπαράσταση του κόσμου, μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά του κλάδου τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top