Επεισόδια στην πορεία: Χημικά και μολότοφ στο Σύνταγμα

Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στους άνδρες των ΜΑΤ

Επεισόδια Στο Σύνταγμα: Χημικά Και Μολότοφ Έξω Από Τη Βουλή

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, την ώρα της διαδήλωσης στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σήμερα - Ακινητοποιημένα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία: Τι ισχύει για τον μισθό των εργαζομένων

Άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τη Βουλή, με εκείνους να απαντούν με χρήση χημικών, προκειμένοι να τους κάνουν να υποχωρήσουν.

επεισόδια έξω από τη Βουλή εν όψει της γενικής απεργίας εργαζομένων

Οι αστυνομικοί απάντησαν στους διαδηλωτές με χρήση χημικών κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα

Διαδηλώσεις με επεισόδια έξω από τη Βουλή εν όψει της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι με τα καλυμμένα πρόσωπα που πέταξαν τις μολότοφ βρίσκονταν στο τελευταίο μπλοκ της πορείας των εργατικών σωματείων.

Τα επεισόδια γρήγορα επεκτάθηκαν και στους γύρω δρόμους του Κέντρου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να καταδιώκουν τους διαδηλωτές μέχρι την Ερμού. Στον εμπορικό δρόμο, κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα.

Σπασμένη βιτρίνα σε κατάστημα στην Ερμού κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων

Σπασμένη τζαμαρία στην Ερμού/ Φωτογραφία star.gr

Λίγο αργότρα, μοτοσικλετιστές της αστυνομίας προχώρησαν σε προσαγωγές.

Επεισόδια Θεσσαλονίκη

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμέναμ, όπως αναφέρει το thestival.gr, οκτώ άτομα προσήχθησαν στην οδό Εγνατία. Αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» έκριναν μία ομάδα ατόμων ύποπτη για συμμετοχή στα επεισόδια και επιχείρησαν να τα προσεγγίσουν. Μόλις είδαν τους αστυνομικούς, τα άτομα επιχείρησαν να διαφύγουν. Κάποιοι από αυτούς, εισήλθαν σε κατάστημα ενδυμάτων με σκοπό να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς.

Ακόμα, σύμφωνα με το GrTimes, αριθμός ατόμων αποσπάστηκε από το μπλοκ των διαμαρτυρομένων και έσπασε βιτρίνα, ενώ άλλοι, κατέστρεψαν μια κάμερα τράπεζας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δραγούμη με Τσιμισκή.

επεισόδια

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top