Συντονισμένη τουρκική προπαγάνδα με φόντο το μεταναστευτικό

Κατηγορούν τη χώρα μας για επαναπροωθήσεις

Το ρεπορτάζ του Star στο Καστελόριζο - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Η Τουρκία στοχοποιεί τη χώρα μας με κατηγορίες για επαναπροωθήσεις μεταναστών. Την ίδια στιγμή που οι διακινητές επιχειρούν να περάσουν παράνομα μετανάστες από τα τουρκικά παράλια.

Το Star αποκάλυψε ότι χθες πάνω από 100 άνθρωποι προσπάθησαν να μπουν στα ελληνικά νησιά ανεπιτυχώς. Η κάμερα του Star και ο απεσταλμένος, Άρης Λάμπος κατέγραψαν στο Καστελόριζο τις δυνάμεις της Φρόντεξ.

Οι Σύνοδοι - ορόσημα και το διεθνές «μπλόκο» στις θέσεις των Τούρκων

Συγκεκριμένα, ένοπλες δυνάμεις είναι διαρκώς σε ετοιμότητα στο Καστελόριζο. Στο λιμάνι του νησιού υπάρχει πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού, σκάφη του λιμενικού αλλά και σκάφος της Φρόντεξ.

Επιπλέον 8 Κροάτες συνοριοφύλακες συνδράμουν τους Έλληνες λιμενικούς στο δύσκολο έργο της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων στο Καστελόριζο.

Ο Γιώργος Καραγιάννης, ιδιοκτήτης σκαφών στο Καστελόριζο είπε πως «με το λιμενικό και το σώμα της Φρόντεξ γίνονται κάποιες περιπολίες εδώ γύρω γύρω με αποτέλεσμα να νιώθουμε μια χαρά».

Σαριγκιούλ: «Αύριο το πρωί κατεβαίνουμε στην πλατεία της Αθήνας!»

Ο Αντώνης Πατινιώτης, επιχειρηματίας στο Καστελόριζο ανέφερε πως «εδώ το νησί είναι ασφαλές, δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε».

Η παρουσία της Φρόντεξ είναι έντονη αφού μόλις το τελευταίο 24 ωρο, 113 άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν παράνομα, από τα τουρκικά παράλια προς τη Σάμο, το Φαρμακονήσι, την Κω και τη Σύμη.

Πρόεδρος Τουρκικής Βουλής: «Να χτυπήσουμε στο πρόσωπο την Ελλάδα»

Ο Μουσταφά Σεντοπ, πρόεδρος της τουρκικής Βουλής αναφερόμενος στο μεταναστευτικό δήλωσε χαρακτηριστικά πως «σε αυτούς που τα κάνουν αυτά με πρώτη την Ελλάδα, στους ανθρώπους που τα κάνουν αυτά, πρέπει να τους τα χτυπήσουμε στο πρόσωπο και να το αποκαλύψουμε σε όλο τον κόσμο».

Νίκος Χαρδαλιάς: «Πάντα θα υπάρχει αδιαπέραστο τείχος των Ενόπλων Δυνάμεων»

Η απάντηση της Αθήνας για το μεταναστευτικό

Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Νότης Μηταράκης έδωσε άμεση απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς τονίζοντας πως «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορα της, τα σύνορα της πατρίδας μας με αποφασιστικότητα και πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

Ευρωπαϊκές συμμαχίες - μήνυμα στην Άγκυρα «χτίζει» ο Μητσοτάκης

Ο Έλληνας Υπουργός μετανάστευσης και ασύλου έστειλε επιστολή στην επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Είναι η απάντηση της Αθήνας στις δεύτερες σκέψεις των ευρωβουλευτών ότι γίνονται pushbacks στην περιοχή του ποταμού Έβρου κοντά στα τουρκικά σύνορα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top