Σαριγκιούλ: «Αύριο το πρωί κατεβαίνουμε στην πλατεία της Αθήνας!»

Στο στόχαστρο τουρκικών κόμματων της αντιπολίτευσης η χώρα μας

Συνεχίζεται η τουρκική ανθελληνική ρητορική κομμάτων και ΜΜΕ - Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στην τουρκική κοινή γνώμη γίνεται πλειοδοσία ανθελληνικού παραληρήματος. Μπορεί ο Ερντογάν να έριξε τους τόνους αλλά μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης όπως και τουρκικά τηλεοπτικά μέσα στοχοποιούν τη χώρα μας.

Δεν υποχωρεί ο Ερντογάν: «Δε θα συναντηθώ με ανέντιμους πολιτικούς»

Συγκεκριμένα ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Μουσταφά Σαριγκιούλ, αρχηγό του TDP (Kομμα Αλλαγής της Τουρκίας) αν «με τόσα άτομα που έχετε, μπορείτε να στήσετε την τουρκική σημαία στην Ελληνική Βουλή στην Αθήνα;»

Μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Θα υπερασπιζόμαστε πάντα τις θέσεις μας

Ο Σαριγκιούλ απάντησε πως «καταγγέλλω αυτή την ερώτηση σας. Εμείς στο παρελθόν τα κάναμε αυτά. Να μη μας υποχρεώσουν, αλλιώς αύριο το πρωί στην πλατεία της Αθήνας!»

Μητσοτάκης για Τουρκία: Θα επανέλθουμε σύντομα σε πιο ήρεμα νερά

Επίθεση σε Ερντογάν από πρώην αντιπρόεδρό του: «O βασιλιάς είναι γυμνός»

Στην ίδια γραμμή κινείται και  ο πρώην στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Μπουλέντ Αρίντς.

Ξαφνικά o Ακάρ αλλάζει στάση: «Να συζητήσουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα»

Ο Αρίντς, πρώην αντιπρόεδρός του AKP τόνισε ότι «Δεν πρέπει οι δημοσιογράφοι του μεγαλειότατου να μιλούν για το ποσό όμορφος είναι ο καιρός και το ποσό καθαρά είναι τα νερά. Είναι η εποχή που θα πρέπει να φωνάξουν, είναι η στιγμή που θα πρέπει να ειπωθεί ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.»

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα έχει δυνάμεις στη Χίο

Επιπλέον, το φυλοκυβερνητικό δίκτυο Ahaber στέλνει δημοσιογράφο μία ανάσα μακριά από τη Χίο για να δείξει ότι η Ελλάδα διαθέτει στρατιωτικές δυνάμεις εκεί.

Οι Σύνοδοι - ορόσημα και το διεθνές «μπλόκο» στις θέσεις των Τούρκων

Το δίκτυο περιγράφει πως «Αυτή την στιγμή σας δείχνουμε ακριβώς το κέντρο της πόλης της Χίου. Και εντός της πόλης υπάρχει και ένα αεροδρόμιο. Ταυτόχρονα αυτά τα αεροδρόμια όταν χρειαστεί μπορούν να μετατραπούν σε στρατιωτικά αεροδρόμια καθώς εκεί μπορούν τα στρατιωτικά αεροσκάφη να μεταφέρουν υλικά και όπλα.»

Ευθεία αμφισβήτηση Ερντογάν από αντιπολίτευση

Ο Ερντογάν δέχεται ευθεία αμφισβήτηση από την αντιπολίτευση καθώς η Τουρκία έχει μπει ήδη σε προεκλογικό κλίμα. Κιλιντσντάρογλου και Ιμάμογλου τον στήνουν στον τοίχο για τα εσωτερικά προβλήματα. 

Ερντογάν: Ρίχνει τους τόνους και τα «βάζει» με πολιτικούς αντιπάλους του

Συγκεκριμένα ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ανέφερε ότι «μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, υπάρχει πόλεμος έτσι δεν είναι; Ο πληθωρισμός στη Ρωσία είναι 17,8%. Ενώ στην Τουρκία με επίσημα στοιχεία 73%, ενώ ο πραγματικός πληθωρισμός είναι 160%. Στην Ουκρανία 16%.»

Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης: Στις εκλογές θα πάμε να πάρουμε την Άγκυρα

Από την πλευρά του ο Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης τόνισε πως «το 2019 νικήσαμε στις εκλογές και πήραμε τον Δήμο Κωνσταντινούπολης. Τώρα θα πάμε να πάρουμε την Άγκυρα.» 

Ο Τούρκος πρόεδρος όμως σφυρίζει «αδιάφορα» αναπολώντας σε εκδήλωση σχολείου στην Κωνσταντινούπολη την εποχή που ήταν νέος και έπαιζε μπάλα. 

ΗΠΑ: Η απάντηση σε Τούρκο δημοσιογράφο για τα ελληνικά νησιά

Ειδικότερα ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «Φυσικά βλέποντας το στάδιο μπροστά μου ήρθαν στο μυαλό μου τα χρόνια της νεότητας μου. Διότι σε αυτό το γήπεδο που λεγόταν Αλτουνιζαντέ, έπαιξα πολύ μπάλα.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top