Γλυκά Νερά: «Ψυχρός, χωρίς συναίσθημα», λέει ο Εισαγγελέας για τον πιλότο

Η πρόσπαθεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να πείσει ότι ήταν εν βρασμώ

Μαραθώνια ήταν η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου την Τετάρτη, ημέρα που έκλεινε ένας χρόνος από τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε προσχεδιάσει να σκοτώσει τη γυναίκα του και ζήτησε συγνώμη για την αποτρόπαια πράξη του. Ωστόσο, η πρόεδρος της έδρας δεν πείστηκε από τα λεγόμενα του, χαρακτηρίζοντάς τον «ψυχρό» και «χωρίς συναίσθημα».

Δέκα ώρες διήρκησε η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Ζήτησε συγγνώμη

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη μετά από 10 ώρες η απολογία του 34χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, για την δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν, την θανάτωση του σκύλου της και την σκηνοθεσία που έστησε στην συνέχεια για να ξεγελάσει τις Αρχές, πριν από ακριβώς έναν χρόνο, στη μεζονέτα όπου έμεναν στα Γλυκά Νερά. 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Γιατί έβαλε το μωρό πάνω στο πτώμα της Καρολάιν

Από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 20.30 το βράδυ, με μόνο μία δεκάλεπτη διακοπή του δικαστηρίου, ο πιλότος επιχείρησε να πείσει δικαστές και ενόρκους ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ήταν αποτέλεσμα μιας έντονης φόρτισης, του «θολωμένου μυαλού του», όπως ανέφερε, και όχι προμελέτης και οργάνωσης από δράστη που βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως δέχεται η κατηγορία. 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ο Μπάμπης περιγράφει τον πνιγμό: «Πήρα το μαξιλάρι - Νόμιζα ότι λιποθύμησε»

Ο περισσότερος χρόνος της απολογίας αφιερώθηκε από τον κατηγορούμενο στην περιγραφή της σχέσης του με την Καρολάιν Κράουτς, μία σχέση που φαίνεται να έχει καταγραφεί στη συνείδησή του ως «ιδανική», με παραμυθένιες συνθήκες. Επί πέντε ώρες ο 34χρονος, παρά την πίεση της προέδρου να φθάσει «στον επίμαχο χρόνο» εξιστορούσε στους δικαστές την «ομορφιά», την «ευτυχία» και την «αγάπη» που βίωνε ο ίδιος και το θύμα. 

«Η Καρολάιν με χτυπούσε» - Προκλητικός ο Μπάμπης στην απολογία του

Αν και το έγκλημα έχει ομολογηθεί από τον ίδιο, ο 34χρονος δεχόταν επί ώρες βροχή ερωτήσεων, τόσο από την πρόεδρο αλλά στην συνέχεια και από την εισαγγελέα και τα μέλη του δικαστηρίου. Ο ίδιος αναφερόταν σε κάθε λεπτομέρεια της ιστορίας, δείχνοντας ωστόσο πως δεν του ήταν εύκολο να αναφερθεί με την ίδια σαφήνεια στον χρόνο που άρχισαν να μαζεύονται σύννεφα πάνω από τον γάμο τους. Στο «μετά» του «παραμυθένιου γάμου» στην Πορτογαλία, όταν η Καρολάιν είχε δύο εγκυμοσύνες, με την πρώτη να καταλήγει σε αποβολή και την δεύτερη με σοβαρά προβλήματα του κυοφορούμενου μωρού. 

«Πόσες φορές να πω συγγνώμη;» - Με λυγμούς ξεκίνησε ο Μπάμπης την απολογία

Κλείνοντας την απολογία του, ο κατηγορούμενος θέλησε να πει στις καταληκτικές του φράσεις, «συγγνώμη» για όσα έκανε:

Μετά από όλα όσα είπαμε σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορώ να πω στον εαυτό μου, ούτε στη Καρολάιν, ούτε στη Λυδία, ούτε σε κανένα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να φτάσει το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε με δική μου ευθύνη. Κάθε μέρα θα ζητάω συγνώμη από τη γυναίκα μου.

«Το μόνο που θα ήθελα, ήταν να γυρίσω το χρόνο πίσω και να ήταν εδώ η Καρολάιν και εγώ ας ήμουν μακριά. Συγγνώμη θέλω να ζητήσω και από την κορούλα μου και την πεθερά μου, που με αγκάλιασε. Ελπίζω κάποτε, όλοι όσοι έχουν πληγωθεί, όσοι έχασαν, κάποτε να με συγχωρέσουν. Ελπίζω ο Θεός να με συγχωρήσει. Εγώ τον εαυτό μου δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ. Να είστε καλά...».

Γλυκά Νερά

Γλυκά Νερά: Οι διάλογοι του Μπάμπη με την εισαγγελέα και μέλη του δικαστηρίου 

Ο πιλότος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από την εισαγγελέα, η οποία είχε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος απέναντί του, αναφέροντας του εξαρχής πως θεωρεί ότι είχε «ψυχρό συναίσθημα». 

Στην προσπάθεια του κατηγορούμενου να δικαιολογήσει κάπως όσα έγιναν στην μεζονέτα, η εισαγγελική λειτουργός του είπε πως «για εμένα είναι ψυχρό συναίσθημα να βλέπετε να πεθαίνει η γυναίκα της ζωής σας, όπως λέτε, και να μην κάνετε πίσω. Να θανατώνετε με αυτόν τον τρόπο το σκυλάκι που μεγάλωνε στην αγκαλιά σας».    

Κατηγορούμενος: Μακάρι να μπορούσα να πάρω πίσω τα αποτελέσματα αυτού του δυώρου κι ας πέθαινα την επόμενη μέρα... Ήταν αποτέλεσμα μίας ημέρας που δεν είχε λογική. Εγώ στις 11 Μαΐου έχασα την ζωή μου.    

Εισαγγελέας: Εξακολουθείτε και πάλι να ωραιοποιείτε τα λόγια σας και να μην μου απαντάτε πώς δεν λειτούργησε το σοκ, πώς δεν παγώσατε ώστε να αποφύγετε τον θάνατο... 

Κατηγορούμενος: Προσπαθώ και εγώ να εξηγήσω πώς βρισκόμουν σε τέτοια σχέση. 

Εισαγγελέας: Προσπαθείτε τόση ώρα να τραβήξετε γεγονότα για να μας πείσετε για κάτι. Εγώ δεν ξέρω την αιτία για όλα αυτά.

Κατηγορούμενος: Όποιος μου έλεγε ότι εγώ θα κάνω αυτό το κακό στην Καρολάιν και την Ροξούλα, θα έλεγα ότι είναι τρελός, δεν θα μπορούσα να το φανταστώ... Προσπαθώντας να βρει λογική κάποιος σε αυτό το δίωρο που συνέβησαν όλα, είναι σαν να προσπαθεί να μετρήσει το ύψος του με ζυγαριά. Δεν υπάρχει λογική. Προσπαθώ και εγώ τώρα να βρω απαντήσεις με τη ζωή μου και τη ζωή του παιδιού μου διαλυμένη... Δεν υπάρχει λογική.

Εισαγγελέας: Ήταν σαν να απολογείστε για ένα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας. Προσπαθούσατε να τεντώσετε μια κατάσταση. Να δείξετε ότι υπήρχε μια επιδεινούμενη ένταση ώστε να δικαιολογήσετε ένα βίαιο έγκλημα. Γνωρίζουμε από την ιατροδικαστική έκθεση ότι προσπαθούσατε εναγωνίως να σκοτώσετε. Δεν μπορεί σε αυτό το χρόνο να νομίζατε κάτι αντίθετο από αυτό που συνέβη. Δηλαδή ότι λιποθύμησε.    

Κατηγορούμενος: Ότι είπα είναι μια προσπάθεια, όχι να πείσω για μια κατάσταση που πρώτος είπα ότι δεν επιδέχεται καμίας δικαιολογίας. Οποιοσδήποτε βρίσκεται σε μια κατάσταση τέτοιας σύγχυσης...

Εισαγγελέας: Ακόμα και η χρήση του μαξιλαριού έχει έναν σκοπό, να μην ακούγεται. Άρα θέλω να καταλάβω αυτή την υπερδιέγερση. Εγώ μόνο έναν στρογγυλεμένο λόγο είδα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα μπορούσε να σας προκαλέσει θυμό εκείνο το βράδυ.

Κατηγορούμενος: Δεν μιλάμε για μια στιγμιαία αντίδραση σε ένα στιγμιαίο ερέθισμα. Ήμουν σε μια ψυχική κατάσταση ήδη τεταμένη, αλλά όχι σε βαθμό να φτάσω σε αυτό το σημείο. Είναι πράγματα τα οποία συσσωρεύονται και αθροίζονται, και εκείνη η στιγμή τα έβγαλε εκτός ορίων. 

Εισαγγελέας: Υπάρχει κάτι στους ισχυρισμούς σας που δεν συναντάει καθόλου τη λογική. Αν την είχατε ρίξει από τις σκάλες στον καβγά, αν την είχατε σπρώξει και είχε χτυπήσει σε ένα ντουλάπι. Βλέπω μια πρόθεση να τελέσετε φόνο και να την πιάσετε στον ύπνο. Για αυτό και αφήσατε κάτω το παιδί....

Κατηγορούμενος: Το ότι ήμουν συγχυσμένες είναι κάτι που δεν μπορείτε να αγνοήσετε. Με ένα παιδί στην αγκαλιά στις 4 το πρωί που πρέπει να κοιμηθεί.

Γλυκά Νερά έγκλημα

Εισαγγελέας: Είναι σαν να μη συγχωρείτε το έλασσον και συγχωρείτε τον εαυτό σας για το μείζον που είναι το έγκλημα. Εκείνη την ώρα σκοτώνετε για έναν λόγο που είναι ένας διαπληκτισμός, που είναι «τι θα κάνουμε με το παιδί» σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Όλο αυτό που λέτε έχει μια διαρκή μεγάλη αντίφαση με την πραγματικότητα. Ο τρόπος που φερθήκατε εκείνο το βράδυ ήταν απόλυτα κυριαρχικός. Με κάνει να πιστεύω ότι κάτι άλλο υπήρχε. 

Κατηγορούμενος: Κάτι άλλο δεν υπήρχε, πλην των προβλημάτων που έχουμε συζητήσει.

Εισαγγελέας: Όσοι είχαν μιλήσει στην Καρολάιν λένε ότι ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είναι εγκλωβισμένος σε κάτι. Κι ένα άνθρωπος ο οποίος λέει συνεχώς «φταίω, φταίω, φταίω. Εγώ φταίω για όλα».

Κατηγορούμενος: Δεν είναι ένας άνθρωπος που την βάζεις να κάνει κάτι αν δεν το θέλει.

Εισαγγελέας: Μιλήσατε στον ενεστώτα.

Κατηγορούμενος: Ήταν εκ παραδρομής.

Εισαγγελέας: Δεν πειράζει. Και εκ παραδρομής η γλώσσα λέει πολλά πράγματα. Θέλω να καταλάβω μια προσωπικότητα που λέει ότι «αγαπώ τα αδέσποτα και τα μαζεύω από το δρόμο» και στη συνέχεια περιγράφει ότι κρεμάει το σκύλο και γυρίζει και φεύγει.... 

Κατηγορούμενος: Φεύγω για να μη δω, επειδή δεν αντέχω. Μακάρι να μπορούσα να πάρω τα αποτελέσματα πίσω.

Γλυκά Νερά: Η προσπάθεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να πείσει ότι ήταν εν βρασμώ

Έντονο διάλογο όμως είχε και με σύνεδρο του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος, η οποία του υπέβαλε πολλές ερωτήσεις για τον ισχυρισμό του 34χρονου ότι ήταν θολωμένος το επίμαχο βράδυ:    

Σύνεδρος: Δεν μπορεί κάποιος με τόση διαύγεια να σκέφτεται πώς θα αποτρέψει τις υποψίες από πάνω του και πριν πέντε λεπτά να μας λέτε ότι είστε θολωμένος... 

Κατηγορούμενος: Ήταν μια σπασμωδική κίνηση χωρίς λογική....

Σύνεδρος: Δηλαδή, όλα αυτά που πράξατε μετά, σας φαίνονται σπασμωδικά γιατί εμένα μου φαίνονται απόλυτα ψύχραιμα. Θέλουν όλα αυτά μια λογική διεργασία.

Κατηγορούμενος: Το ότι υπήρχε μια σκέψη δεν σημαίνει ότι ήταν λογική....

Σύνεδρος: Μόλις έγινε το συμβάν δεν το πιστεύατε. Και μετά από δυο ώρες της δέσατε τα χέρια και βάλατε το μωρό πάνω της. Αυτό απαιτεί ψυχραιμία;

Κατηγορούμενος: Ήταν μια θολωμένη ενέργεια...

Σύνεδρος: Ψάχνουμε αυτό που σας έφερε σε αυτή τη κατάσταση. Τι ήταν αυτό που σας έβγαλε έξω από τα ρούχα σας; Που δεν λειτουργήσατε λογικά. Αυτό είναι και ο βρασμός ψυχικής ορμής για να καταλάβετε.... Ποια γεγονότα σας τον προκάλεσαν τέτοια υπερδιέγερση συναισθήματος;

Κατηγορούμενος: Η θόλωση και οι σκέψεις που μπορεί να περάσουν από το μυαλό εκείνες τις στιγμές είναι τόσο χαοτικές.... Είναι στιγμές που δεν υπάρχει διαύγεια...

Σύνεδρος: Αυτό θέλω να πείτε γιατί δεν είχατε διαύγεια.

Κατηγορούμενος: Ο φόβος και ο θυμός για το παιδί.

Σύνεδρος: Έπαθε κάτι το παιδί;

Κατηγορούμενος: Δεν χτύπησε αλλά ένιωσε φόβο. Δεν υπήρχε λογική να σπρώξει τη μικρή. Είχα μια αντίδραση που δεν κατάφερα να αποτρέψω και να ελέγξω αυτό που συνέβη....

δολοφονία Καρολάιν

Σύνεδρος: Τσακωθήκατε και η Καρολάιν έπεσε για ύπνο. Δεν πήγε βόλτα να το σκεφτεί. Αυτό ήταν κάτι που συνηθίζατε να ξυπνάτε 4 το πρωί. Γιατί έπρεπε να γίνει έτσι όπως θέλατε εσείς. Είχε νεύρα, είχε δικαίωμα να θέλει το παιδί να κοιμηθεί στο κρεβάτι του και όχι μαζί της.

Κατηγορούμενος: Όχι, μου είπε να «μη μου τη φέρεις»....

Σύνεδρος: Πόσο δύσκολο ήταν να κάτσετε κάτω να κοιμηθείτε με το παιδί;

Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος ....

Σύνεδρος: Εγώ καταλαβαίνω ότι ήσασταν ένα ζευγάρι που δεν είχε καμία επικοινωνία.

Κατηγορούμενος: Η επικοινωνία μας γενικότερα δεν μπορεί να αξιολογηθεί από μια στιγμή ...

Σύνεδρος: Είπατε ότι δεν θέλατε να τη σκοτώσατε. Ποιος είναι ο σκοπός ενός ανθρώπου που βάζει στα μαξιλάρια το κεφάλι ενός άνθρωπου. Ανάμεσα σε δυο μαξιλάρια. Ήταν πέντε λεπτά. ...Περιμένατε δηλαδή ότι δεν θα πάθει τίποτα; Είχατε το χρόνο και να σκεφτείτε και να υπαναχωρήσετε...

Κατηγορούμενος: Ο χρόνος σαν λεπτά μπορεί να υπήρχε, αλλά δεν υπάρχει η λογική. Ήταν ένα πεντάλεπτο που χάθηκε η επαφή μου με το περιβάλλον....

Ένορκος: Γιατί σκοτώσατε το σκυλί και όχι μια γατούλα, αφού είχατε και γάτες μας είπατε;

Κατηγορούμενος: Αυτό που συνέβη με τη Ρόξυ δεν είχε καμία προέκταση στη Καρολάιν.... Όσο το αγαπούσε εκείνη, το αγαπούσα και εγώ. Η μόνη λογική που μπορεί να υπάρχει, είναι ότι το σκυλί είναι ο φύλακας σε ένα σπίτι. 

Ένορκος: Λέτε ότι δεν υπήρχε στιγμή στη ζωή σας που να μην περιελάμβανε τη Καρολάιν. Σκεφτήκατε ποτέ, πώς θα αντιδρούσατε αν η Καρολάιν μεγαλώνοντας σας ζητούσε χωρισμό; Πως θα αντιδρούσατε σε αυτό το υποθετικό σενάριο;

Κατηγορούμενος: Δεν ήταν  ιδιοκτησία μου η Καρολάιν. Είχε περάσει από το μυαλό μου, αλλά ήταν τόσα πολλά αυτά που μας έδεναν... 

Γλυκά Νερά: «Θα μπορούσα να φύγω με το μωρό, αλλά δεν το έκανα»

Ο πιλότος ανέφερε πως θα μπορούσε μέσα σε εκείνες τις 37 ημέρες, όπου εμφανιζόταν ως θύμα ληστών, να έχει φύγει στο εξωτερικό με την κόρη του, αλλά δεν το έκανε γιατί τότε «θα είχα προδώσει και την πεθερά μου» καθώς «ο λόγος που ζω είναι η Λυδία, που είναι και ο λόγος που ζει εκείνη» (σ.σ. η πεθερά του).

Πρόεδρος: Είχατε όλη την Ελλάδα πάνω σας και όχι μόνο: είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις. Και εσείς μας λέτε ότι δεν φύγατε γιατί σκεφτόσασταν την πεθερά σας. Δεν λέω ότι δεν είναι αξιόλογος άνθρωπος, όμως εσείς είχατε μπει στο μικροσκόπιο των δημοσιογράφων, των αρχών...

Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα 16 Μαΐου, οπότε και θα υποβάλει την πρότασή της η εισαγγελέας έδρας, ενώ δεν αποκλείεται το δικαστήριο να εκδώσει αργά το απόγευμα την απόφαση του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top