Η μετάλλαξη Όμικρον έχει φέρει τεράστιες ελλείψεις στα φαρμακεία

Αντιβιοτικά, παυσίπονα, σιρόπια, εισπνεόμενα ξεπουλάνε αμέσως

Η μετάλλαξη Όμικρον μετέτρεψε τα φαρμακεία σε σημείο αναφοράς για τους πολίτες, οι οποίοι δεν αναζητούν μόνο self και rapid test, αλλά σαρώνουν παυσίπονα, αντιβιοτικά κι ό,τι άλλο πιστεύουν ότι μπορεί να τους θωρακίσει απέναντι στην πανδημία. Ήδη καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις ακόμα και σε σκευάσματα καθημερινής χρήσης.

Κορωνοϊός: Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι νοσήσατε και δεν το ξέρετε

Μάσκες, τεστ, αντισηπτικά, αλλά και αντιβιοτικά, παυσίπονα, σιρόπια, εισπνεόμενα, βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής, ξεπουλάνε. 

Οι ελλείψεις καταγράφονται σε τουλάχιστον εκατό φαρμακευτικά σκευάσματα καθημερινής χρήσης, όπως τα παυσίπονα, τα εισπνεόμενα και η κορτιζόνη.  

Πλεύρης για ελλείψεις φαρμάκων: Θα έχει λυθεί το θέμα έως τη Δευτέρα

Κι ενώ στα φαρμακεία το πρόβλημα είναι οι ελλείψεις, στα διαγνωστικά κέντρα ο «πονοκέφαλος» για τους πολίτες παραμένει η πολύωρη αναμονή για ένα τεστ. Οι περισσότεροι δεν έχουν συμπτώματα όμως ανησυχούν γιατί όλο και κάποιος στενός φίλος ή συγγενής νοσεί.  

Κορωνοϊός: Έχω έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, τι πρέπει να κάνω;

Οι ελλείψεις ακόμα και σε φάρμακα της καθημερινότητας, φαίνεται ότι έχει πυροδοτήσει μια κόντρα φαρμακοποιών- υπουργείου Υγείας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Παππά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής έκανε μία καυστική και ειρωνική ανάρτηση για το θέμα. 

Κορωνοϊός: Την Τετάρτη ξεκινά η επίταξη των γιατρών από Μακεδονία και Θράκη

Προκειμένου, μάλιστα, να τεκμηριώσει αυτήν την ανάρτηση, ο Kωνσταντίνος Λουράντος παραθέτει μια μακριά λίστα, με πάνω από 45 φάρμακα πρώτης γραμμής, τα οποία δεν παραλήφθηκαν με τη σημερινή του παραγγελία, ενώ συνάδελφοι του συμπλήρωσαν στη δική του ανάρτηση, τις δικές τους ελλείψεις σε αντιβιοτικά, παυσίπονα, αντιπυρετικά. 

Το υπουργείο Υγείας πάντως διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει ομαλοποίηση στον ανεφοδιασμό των φαρμακείων. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top