Σαρηγιάννης: «Θα νοσήσουν έως 70.000 παιδιά με κορωνοϊό»

Εκτίμηση για 4.000 κρούσματα έως τέλος Νοεμβρίου

Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε για μια ακόμα φορά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης, εκτιμώντας πως έως τα τέλη Νοεμβρίου θα έχουμε 4.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως. Μάλιστα όπως είπε, σε αυτό το κύμα της πανδημίας αναμένεται να νοσήσουν μέχρι 70.000 παιδιά. 

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, η πανδημία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, ωστόσο, με βάση τα ευρήματα που έχουν προκύψει από τα επιδημιολογικά μοντέλα, στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται ήπια αυξητική πορεία του ιού, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε 3.000 – 4.000 κρούσματα καθημερινά μέχρι τα μέσα ή τέλη Νοεμβρίου. 

Σαρηγιάννης: «Παιδιά 1 στα 2 κρούσματα μέχρι το τέλος του έτους»

Σε ερώτηση για τα κρούσματα που υπάρχουν μεταξύ των παιδιών, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως σε αυτό το κύμα της πανδημίας αναμένεται να νοσήσουν 50.000 – 70.000 παιδιά.

Κορωνοϊός: Έξαρση κρουσμάτων στα παιδιά – Προ των πυλών το 4ο κύμα

«Το ποσοστό των ημερησίων κρουσμάτων στα παιδιά μπορεί να ανέβει από το 30% στο οποίο βρίσκεται τώρα στο 40%», είπε και πρόσθεσε ότι γύρω στο 2% με 4% των παιδιών αναμένεται να νοσήσουν βαριά.

Εξαδάκτυλος: «Μιλάμε άλλη γλώσσα με τους αρνητές»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Α. Εξαδάκτυλος, ο οποίος τόνισε ότι οι αρνητές του κορωνοϊού και των εμβολίων αποτελούν εμπόδιο ως προς τη διαχείριση της πανδημίας. 

Κορωνοϊός: «Ένα στα τρία κρούσματα αφορά σε παιδιά»

«Δεν μας βοηθά καθόλου η φάση της εικονομαχίας – εικονολατρείας, στην οποία έχουμε εισέλθει, ούτε μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε την πολυπλοκότητα της τωρινής κατάστασης. Υπάρχει ανάγκη για ηρεμία. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, όταν μιλάμε διαφορετικές γλώσσες και όταν διαστρεβλώνεται κάθε οδηγία θα έχουμε άλλα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολεία: «Θα μολυνθεί το 30% των μαθητών. Θα έχουμε θανάτους παιδιών»

Τέλος, όσον αφορά στα κρούσματα του κορωνοϊού στα σχολεία, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι αν παρουσιαστεί η ανάγκη γρήγορα θα αναπροσαρμοστεί το πρωτόκολλο του «50% +1», αν και -όπως είπε- δεν δείχνουν κάτι τέτοιο τα δεδομένα από το εξωτερικό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top