Μίκης Θεοδωράκης: Το έθιμο της «μακαρίας» στο πατρικό του μετά την κηδεία

Γυναίκα από τη Σανγκάη άφησε γράμμα στο μνήμα μου

Το έθιμο της «μακαρίας» στο πατρικό του Μίκη Θεοδωράκη μετά την κηδεία του. Το γράμμα γυναίκας από την Σανγκάη στο μνήμα του - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν σήμερα στον Γαλατά Χανίων για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο, οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη.

Μίκης Θεοδωράκης: Στην αγκαλιά της κρητικής γης το «παλικάρι»

Ο σπουδαίος Έλληνας κηδεύτηκε δίπλα στη μητέρα του και τον πατέρα του όπως επιθυμούσε. Στο τελευταίο ταξίδι του ήταν εκεί η οικογένειά του και μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου.

Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης: Με ένα ριζίτικο το τελευταίο «αντίο»

Η κρητική γη σείστηκε από τα τραγούδια αποχαιρετισμού. Η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη «ράγισε» καρδιές τραγουδώντας «Κλαίνε τα δέντρα, τα σύννεφα κι οι φίλοι σου κλαίνε», το τραγούδι «Παλικάρι» που είχε τραγουδήσει με δωρικότητα ο αείμνηστος Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

«Θα είσαι πάντα ζωντανός στις καρδιές όλων των ανθρώπων, μα περισσότερο στη δική μου καρδιά», είπε και οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκρότημα.

κηδεία Μίκη Θεοδωράκη

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη - Eurokinissi

Μίκης Θεοδωράκης Χανιά

κόρη Μίκη Θεοδωράκη

Τα παιδιά και τα εγγόνια του Μίκη Θεοδωράκη συνοδεύουν τον αγαπημένο δημιουργό στην τελευταία του κατοικία - Eurokinissi

Μίκης Θεοδωράκης: Το έθιμο της «μακαρίας» στο πατρικό του

Μετά το πέρας της κηδείας, στο πατρικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη μοιράστηκε στον κόσμο ένα ποτήρι ρακί και ένα παραδοσιακό καλιτσούνι, τηρώντας το κρητικό έθιμο της «μακαρίας» που γίνεται μετά τις κηδείες.

Από το πρωί στο σπίτι του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη συρρέει πλήθος κόσμου για να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του. Πολίτες από όλες τις ηλικίες τον αποχαιρέτησαν φωνάζοντας «Αθάνατος», ευχαριστώντας τον για το μεγαλείο που άφησε παρακαταθήκη σε όλους τους Έλληνες.

Η ευγνωμοσύνη τους για το σπουδαίο έργο του είναι μεγάλη. Στην κηδεία του παρευρέθηκαν και τίμησαν τη μνήμη του άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Ενδεικτικό του μεγαλείου του, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο δημοσιογράφος Άρης Λάμπος, είναι το σημείωμα που άφησε στο μνήμα του μιας γυναίκα από τη Σανγκάη.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top