Θεσσαλονίκη: Ολόκληρη παρτίδα εμβολίων σώθηκε στο «παρά πέντε»

Τι συνέβη

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 11/1 για τον εμβολιασμό στη χώρα μας.

Μια ολόκληρη παρτίδα εμβολίων κατά του κορωνοϊού γλίτωσε στο «παρά πέντε», μετά την ακύρωση ραντεβού για εμβολιασμό στη Θεσσαλονίκη.

Και με το εμβόλιο της Moderna ο εμβολιασμός για τους άνω των 85 ετών

Όπως επιβεβαίωσε στο GRTimes.gr, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, υγειονομικοί υπάλληλοι που ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν, ακύρωσαν τα ραντεβού και επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια αντέχουν μόνο πέντε μέρες εκτός βαθιάς κατάψυξης. και αν δεν γίνουν εντός αυτού του χρονικού περιθωρίου, αυτά τα εμβόλια πρέπει να καταστραφούν. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι τα εμβόλια έρχονται με το ονοματεπώνυμο του ατόμου που πρόκειται να εμβολιαστεί. Ο Ιατρικός Σύλλογος προώθησε μία λίστα γιατρών με 2.000 ονόματα.

Πώς μπορείτε να κλείνετε ραντεβού για το εμβόλιο

Τελικά, τα εμβόλια χορηγήθηκαν σε γιατρούς και μέλη του Συλλόγου που είχαν πρόθεση να εμβολιαστούν και έτσι όλα τα σκευάσματα χρησιμοποιήθηκαν.

Κορωνοϊός εμβόλιο: Η Ελλάδα παρέλαβε τις πρώτες δόσεις της Moderna

Πώς θα κλείνετε ραντεβού για το εμβόλιο

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με τέσσερις τρόπους:

•    Μέσω γραπτού μηνύματος

•    Μέσω άυλης συνταγογράφησης

•    Μέσω φαρμακείων και ΚΕΠ

•    Μέσω της πλατφόρμας  emvolio.gov.gr

Προϋπόθεση για να κλείσει κάποιος ραντεβού μέσω SMS είναι να έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση. 

Πώς γίνεται ο προγραμματισμός του ραντεβού

Όσοι επιλέξουν να κλείσουν το ραντεβού τους μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr θα επιλέξουν το εμβολιαστικό κέντρο και την ημερομηνία που τους εξυπηρετεί για την πρώτη δόση του εμβολίου. 

Κατόπιν, επιλέγουν τη διαθέσιμη ημερομηνία στην επιλεγμένη περιοχή και τις ώρες με τα ραντεβού που είναι διαθέσιμα.

Οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν τη ζώνη ώρας που τους εξυπηρετεί και επαναλαμβάνουν τη διαδικασία και για το δεύτερο ραντεβού, με το σύστημα να επιτρέπει την επιλογή ημερομηνίας στην ενδεδειγμένη απόσταση μεταξύ των δύο δόσεων. 

Αφού κλείσουν και τα δύο ραντεβού κάνουν τον τελικό έλεγχο και τα επιβεβαιώνουν οριστικά. Εμφανίζεται η σελίδα επιτυχούς ολοκλήρωσης με όλα τα στοιχεία του εμβολιασμού, τον κωδικό κι ένα QR Code. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει είτε να τυπώσουν τη σελίδα αυτή, είτε να σημειώσουν κάπου τον κωδικό εμβολιασμού. 

Με αυτόν τον κωδικό και την ταυτότητά του, πηγαίνει στο ραντεβού και εμβολιάζεται.

Πώς αλλάζουμε το ραντεβού

Αν κάποιος επιθυμεί να αλλάξει το ραντεβού του μπορεί να το κάνει με τον ίδιο τρόπο, όπως το έκλεισε – μέσω φαρμακείου ή ΚΕΠ και μέσω του emvolio.gov.gr. Η αλλαγή ραντεβού μπορεί να γίνει μόνο μια φορά και τρεις μέρες πριν από το ορισμένο ραντεβού.

Φαρμακεία και ΚΕΠ

Για να κλείσουν το ραντεβού τους μέσω φαρμακείου ή ΚΕΠ οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Έπειτα με τον κωδικό που λαμβάνουν και την ταυτότητά τους πηγαίνουν στο εμβολιαστικό κέντρο.
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top