Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα - Φόβοι για δεύτερο κύμα από ειδικούς

Crash test o εορτασμός του 15αύγουστου

Ανησυχία στην κυβέρνηση, αλλά και τους ειδικούς, έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Οι λοιμωξιολόγοι «πιέζουν» για νέα μέτρα, φοβούμενοι τη διασπορά και ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η κυβέρνηση ήδη έχει επεκτείνει σχεδόν παντού τη χρήση μάσκας, ενώ οι έλεγχοι για συνωστισμό είναι συνεχείς και τα πρόστιμα αυστηρά. 

Κορωνοϊός: «Είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό»

Συνολικά το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν 57 κρούσματα σε όλη τη χώρα, με τα 18 να εντοπίζονται στην Αττική, τα 11 στη Θεσσαλονίκη και τα 7 στην Καβάλα, στην οποία την προηγουμένη είχαν εντοπιστεί 4 ακόμη κρούσματα. Συνολικά δηλαδή 11 κρούσματα κορωνοϊού σε 48 ώρες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ρωτήθηκε, μάλιστα, για τις εικόνες συνωστισμού σε κλαμπ και μπαρ και το ενδχόμενο να υπάρξουν λουκέτα. Αν και είπε προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτό το μέτρο ή σε ένα νέο lockdown, γίνεται αντιληπτό ότι όσο αυξάνονται τα κρούσματα, τόσο ανεβαίνουν οι πιθανότητες για πιο δραστικά μέτρα.

Κορωνοϊός: Πού είναι υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα

Πέραν κάθε αμφιβολίας, στην κυβέρνηση ήδη έχουν το ένα βλέμμα στραμμένο στον 15αύγουστο.

«Προς το παρόν υπάρχει μια ισχυρή σύσταση και είμαστε σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδας, που έχει επιδείξει πολύ υπεύθυνη στάση.

Όσο πλησιάζουμε στο Αύγουστο, που όπως ξέρουμε όλοι, υπάρχουν πολλές και σημαντικές θρησκευτικές γιορτές, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα συγχρωτισμού. Δεν πάρθηκε ακόμη καμία απόφαση από την επιτροπή των ειδικών που να μας λέει εφαρμόστε υποχρεωτική χρήση μάσκας στις εκκλησίες μας. Περιμένουμε. Αν αυτό είναι η εισήγηση των ειδικών, θα την ακολουθήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top