Είμαστε ακόμα σε σοβαρό κίνδυνο λόγω πανδημίας

Τι υποστηρίζει o καθηγητής επιδημιολογίας, Δημήτρης Παρασκευής στο Star

Δείτε στο βίντεο την συνέντευξη που παραχώρησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star ο καθηγητής επιδημιολογίας Δημήτρης Παρασκευής 

Συνέντευξη έδωσε στο Κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Star ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής Πανεπιστημίου της Αθήνας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Δημήτρης Παρασκευής.

Λινού: «1.000 κρούσματα κορωνοϊού σε λίγες εβδομάδες αν δεν πάρουμε μέτρα»

Ο κος Παρασκευής τόνισε ότι η χρήση μάσκας είναι ένα μέτρο το οποίο θα μειώσει σημαντικά την εξάπλωση του κορωνοϊού, πρέπει όμως να χρησιμοποιείται σωστά προκειμένου να μας προστατεύει. Η κάλυψη της μύτης και του στόματος να είναι εμφανής και σε καμία περίπτωση να μην την βάζουμε στο πηγούνι. 

Σαφείς οδηγίες ώστε να σταματήσουμε όσο μπορούμε την εξάπλωση του έδωσε ο καθηγητής επιδημιολογίας, ο οποίος είπε ότι, «Σε οποιάδηποτε περίπτωση αυτό που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να την χρησιμοποιούμε όσο πιο συχνά μπορούμε, γιατί τόσο περισσότερο θα περιορίζουμε την διασπορά του ιού και δεν θα χρειάζεται η εφαρμογή νέων μέτρων.Άρα δεν θα ανησυχούμε για άλλα επιπρόσθετα πιο αυστηρά μέτρα τα οποία θα έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία μας».

Εξαδάκτυλος για κορωνοϊό:«Είμαστε κοντά να μην τα καταφέρουμε το καλοκαίρι»

Αυτό που θα ανησυχούσε, σύμφωνα με τον καθηγητή, τους επιστήμονες είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, αν πρόκειται για εγχώρια ή για εισαγόμενα κρούσματα, αν αυτά θεωρούνται ορφανά, αν είναι εντοπισμένα σε μία γεωγραφική περιοχή και το αν κάτα πόσο έχουμε αυξητική τάση των ημερησίων κρουσμάτων. Όλες αυτές οι παράμετροι είναι σημαντικοί και αξιολογούνται, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Αξίζει να σημειωθεί όπως τόνισε ο ίδιος ότι υπάρχει αύξηση στα εγχώρια κρούσματα κάτι το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει διασπορά στη χώρα μας, κυρίως στα αστικά κέντρα αλλά και στις υπόλοιπες γεωγραφικές περιοχές. Έχει σημάνει πορτοκαλί συναγερμός και πρέπει να περιοριστεί η διασπορά και προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η εκτεταμένη χρήση μάσκας. 

Κορωνοϊός: Πού είναι υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα

Ο κίνδυνος είναι πάντα σημαντικός, αναφέρει ο κος Παρασκευής και φαίνεται ότι η εποχικότητα αυτού του ιού δεν είναι παρόμοια με του ιού της γρίπης. Άρα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και μέσα στο καλοκαίρι ή ακόμα και σε περίοδο με υψηλές θερμοκρασίες και την περίοδο του Αυγούστου, ο κίνδυνος να αυξηθεί λόγω του ότι θα έχουμε μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων τόσο από το εξωτερικό αλλά και από το εσωτερικό αλλά και μεγαλύτερη χαλάρωση λόγω της θερινής περιόδου.  

Δείτε εδώ το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top