Βιασμός ΑμεΑ στη Ρόδο: Καταδικάστηκε ο ένας εκ των δολοφόνων της Τοπαλούδη

Ποινή κάθειρξης 15 ετών

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε στον 19χρονο καταδικασθέντα για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, αυτή τη φορά για τον βιασμό της 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, η οποία φοιτά σε ειδικό σχολείο.

Βιασμός ΑμεΑ στη Ρόδο: Την ενοχή των κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας

Τόσο ο 19χρονος Αλβανός, όσο κι ένας 23χρονος αθίγγανος, κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι, χωρίς ελαφρυντικά, για ομαδικό βιασμό από κοινού, πράξη που τελέστηκε στη Ρόδο την 1η Δεκεμβρίου 2018. 

Ρόδος - βιασμός 19χρονης ΑμεΑ: Τι λέει η σύντροφος του 23χρονου

Η εισαγγελική πρόταση, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ήταν καταδικαστική και για τους δύο δράστες. Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, «με σαφήνεια κατέθεσε η παθούσα ότι τη νύχτα της 1ης Δεκεμβρίου πήγε μια βόλτα και τελικά βιάστηκε και από τους δύο. Δεν υπήρχε συναίνεση. Η παθούσα λέει ότι τη χαστούκισε ο αλβανικής καταγωγής».

Βιασμός ΑμεΑ - Ρόδος: Η κατάθεση της 19χρονης στη δίκη

Μάλιστα η κοπέλα αντιμετώπισε μετατραυματικό σοκ και όπως υποστήριξε ο ιατρός ψυχίατρος η συμπεριφορά της κοπέλας έχει αλλάξει μετά τον βιασμό.

Όπως ανέφερε στην πρότασή της η Εισαγγελέας, η κοπέλα δεν είχε το ψυχικό κουράγιο να καταγγείλει άμεσα το συμβάν. Αυτό που την προέτρεψε να το κάνει ήταν το γεγονός ότι ο 19χρονος Αλβανός εμπλέκεται στην υπόθεση και μιας άλλης κοπέλας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top