Πανελλήνιες 2020: Εξετάσεις με ύλη μέχρι τον Μάρτιο

Τι εξετάζει τώρα το υπουργείο Παιδείας

Όλα τα σενάρια για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων φέτος που τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού εξετάζει το υπουργείο Παιδείας. 

Κορωνοϊός: Ποιες εκπτώσεις θα γίνουν στα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων

Οι συζητήσεις είναι συνεχείς και αυτό που είναι σίγουρο είναι πως θα υπάρξει παράταση στη διεξαγωγή των εξετάσεων, αλλά και προσαρμογή της ύλης. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, μία από τις λύσεις που εξετάζονται πολύ σοβαρά είναι οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών να διαγωνιστούν στην ύλη που έχει διδαχθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου, οπότε κι έκλεισαν τα σχολεία. 

Κεραμέως: «Στόχος είναι οι Πανελλήνιες να διεξαχθούν ως τον Ιούλιο»

Η ύλη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα διαμορφωθεί μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, καθώς το υπουργείο Παιδείας γνωρίζει το εύρος της ύλης που έχει διδαχθεί σε κάθε σχολείο ανά μάθημα. 

Πανελλαδικές 2020: Τα επικρατέστερα σενάρια για τη διεξαγωγή τους

Η ίδια η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, σε προηγούμενη συνέντευξή της είχε αναφερθεί στο σενάριο προσαρμογής της ύλης των φετινών πανελλαδικών. Είχε διευκρινίσει μάλιστα πως όλα εξαρτώνται από το αν θα γίνουν μαθήματα τον Μάιο. 

Δάσκαλοι και γονείς στο star.gr: Μετ' εμποδίων η τηλεκπαίδευση των μαθητών

Εκτός από τη μείωση της ύλης, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους και η μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας σε 35 λεπτά όταν ανοίξουν τα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθούν οι εξετάσεις και αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top