Κικίλιας για ελλείψεις: «Μαίνεται ένας παγκόσμιος πόλεμος για τα υλικά»

Ενισχύεται η εργαστηριακή διερεύνηση απο ΕΟΔΥ και ΕΚΠΑ

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε, σήμερα, το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη όπου συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δ.Τσαλικάκης, ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Π.Μπογιατζίδης, ο Διοικητής του ΑΧΕΠΑ Π. Παντελιάδης, η Διευθύντρια της ΜΕΘ Ε.Γκέκα, ο Αν. Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος της επιτροπής Λοιμώξεων του νοσοκομείου Σ.Μεταλίδης και η υπεύθυνη του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Β. Ελλάδος Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

Μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ήρθα στη Θεσσαλονίκη για να δω από κοντά τα νοσοκομεία μας και αυτή τη συγκλονιστική προσπάθεια που κάνουν γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Είμαι πολύ περήφανος για όλους τους. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση μιας πανδημίας, που προφανώς δεν φανταζόταν κανείς ότι θα τύχει στη γενιά μας»

Κορωνοϊός: Πιο ευάλωτοι οι καπνιστές σε βαρύ χτύπημα του ιού

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως η τήρηση των μέτρων από τους πολίτες παραμένει αναγκαία. «Ζητάω από όλους προσοχή, φροντίδα για τις ευάλωτες ομάδες, να τηρούμε τα μέτρα και να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους, που η δουλειά τους είναι συγκλονιστική, είναι ηρωική, να μπορέσουν να τη φέρουν εις πέρας μέχρι τέλους», είπε, αναφερόμενος στο ιατρικό προσωπικό.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως θα συνεχίσει να πηγαίνει νοσοκομείο-νοσοκομείο σε όλη τη χώρα, για να στηρίξει τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό: «Τους σεβόμαστε, τους τιμάμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την προσπάθεια που κάνουν».

Λουράντος στο star.gr: «Αντιμέτωπα με κορωνοϊό και ληστές τα φαρμακεία»

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν υπάρχουν ελλείψεις στο νοσοκομείο της Καστοριάς, η οποία αποτελεί περιοχή που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον  ιό, ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε: «Έχουμε στείλει και άλλους γιατρούς, νοσηλευτές, στείλαμε ξημερώματα σε όλα τα νοσοκομεία – και εδώ και στην Καστοριά – υγειονομικό υλικό. Ξέρετε πολύ καλά ότι μαίνεται ένας παγκόσμιος πόλεμος για τα υλικά. Γίνεται μια τεράστια μάχη από την ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να μπορεί μόνιμα να έχει ροή υλικών, για να προμηθεύει τα νοσοκομεία»

ΕΟΔΥ και ΕΚΠΑ ενισχύουν την εργαστηριακή διερεύνηση 

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ ενισχύει την εργαστηριακή διερεύνηση και επιτήρηση κρουσμάτων λοίμωξης από το νέο Κορωνοϊό COVID-19.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Αθηνών πρόκειται να χρηματοδοτηθεί για: 
•    το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Αθανάσιο Τσακρή, με το ποσό των 335.000,00€.
•    και το Εργαστηρίου Επιδημιολογίας, Υγιεινής και Ιατρικής Στατιστικής με επιστημονικό υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή κ. Γκίκα Μαγιορκίνη, με το ποσό των 335.000,00€.

Κορωνοϊός: 15.000 κρούσματα στη χώρα – 5.824 σε καραντίνα

Μέσα από την επιδημιολογική και εργαστηριακή διερεύνηση και επιτήρηση των κρουσμάτων, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο ΕΟΔΥ, στοχεύουν στην  έγκαιρη εργαστηριακή διάγνωση της νόσου Covid-19 από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. 

Επιπλεόν, επιδιώκεται η άμεση λήψη μέτρων πρόληψης της δευτερογενούς μετάδοσης, αλλά και η περαιτέρω κατανόηση των κλινικών και επιδημιολογικών χαρακτηριστικών του νέου κορωνοϊού COVID-19, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και ελέγχου του νοσήματος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top