Μεταναστευτικό: «Τα κλειστά κέντρα θα είναι σαν φυλακές για εμάς»

Γεμάτοι απογοήτευση οι πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας

Μετανιωμένοι και απογοητευμένοι αισθάνονται οι περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή μήνυμα αποτροπής στέλνει η κατασκευή των κλειστών κέντρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως λένε ειδικοί σε θέματα ασφαλείας. 

 

Αποκλειστικό: To δρομολόγιο των μεταναστών πριν την τραγωδία στους Παξούς

Οικογένειες μεταναστών με μικρά παιδιά, ακόμα και μωρά στο καρότσι, ξεροσταλιάζουν στα σκαλοπάτια στο κάτω μέρος της πλατείας Βικτωρίας. Κάθε παγκάκι και μια εθνότητα. Οι περισσότεροι είναι με ένα κινητό στο χέρι για να μαθαίνουν τα νέα από τις χώρες που άφησαν πίσω τους για να έρθουν εδώ. 

Με τη συνοδεία (;) του τουρκικού Λιμενικού έφτασαν μετανάστες στη Στρoγγύλη

«Δεν άξιζε τελικά που έδωσα 5.000 ευρώ να έρθω στην Ελλάδα, επειδή δεν έχω δουλειά, δεν έχω σπίτι, ούτε χαρτιά...», δηλώνει ένας από τους πρόσφυγες που έφυγε με την ελπίδα από την πατρίδα του.

Έτσι αισθάνονται οι περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στο κέντρο της Αθήνας. Η απογοήτευση τους φτάνει στο κατακόρυφο, καθώς μαθαίνουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει να δημιουργήσει κλειστά κέντρα υποδοχής στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Μεταναστευτικό: Μπήκαν οι μπουλντόζες στη Χίο για την κλειστή δομή 

«Μήνυμα αποτροπής τα κλειστά κέντρα στα νησιά»

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας εκτιμούν ότι η λειτουργία των κλειστών κέντρων αναμένεται να στέλνει μήνυμα αποτροπής σε όσους μετανάστες σκέφτονται να πληρώσουν αδρά τα κυκλώματα των διακινητών της Τουρκίας για να φτάσουν με βάρκα σε κάποιο νησί του Αιγαίου. 

«Μυρίζει» μπαρούτι στα νησιά: Επεισόδια σε Λέσβο και Χίο για κλειστές δομές

Άθλιες συνθήκες, παραεμπόριο και ναρκωτικά

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στη Μόρια, καθώς οι άθλιες συνθήκες, το παρεμπόριο, ακόμα και τα ναρκωτικά κάνουν τη ζωή των κατοίκων ακόμα πιο δύσκολη, όπως καταγγέλουν.

Την ίδια στιγμή, οι πρόσφυγες στη Μόρια ζουν κάτω από άσχημες συνθήκες, καθώς όπως δηλώνουν τόσο το φαγητό όσο και το νερό είναι κακής ποιότητας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top