Κάρτες Ανεργίας: Με αποστολή email θα ενημερώνονται οι κάτοχοι

Έρχεται νέο σύστημα ειδοποιήσης ανανέωσης των καρτών ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

Οαεδ

Ένα νέο σύστημα ειδοποιήσης για την έγκαιρη ανανέωση των καρτών ανεργίας υιοθετεί η διοίκηση του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε πιλοτικά η μαζική αποστολή emails σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους, των οποίων τα δελτία ανεργίας λήγουν εντός των αμέσως επόμενων 10 ημερών.
 

Έρχονται νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 ανέργους

Με τα προσωποποιημένα emails υπενθύμισης, παρέχεται άμεση και έγκαιρη ενημέρωση σε σχέση με την ημερομηνία λήξης της ισχύος των δελτίων ανεργίας. Οι κάτοχοι δελτίων ανεργίας ενημερώνονται, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, ξανά μία ημέρα, πριν από τη λήξη της ισχύος των δελτίων ανεργίας τους.

Επιχορήγηση έως 17.000 ευρώ σε ανέργους 18-29 ετών

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ, «η ενημέρωση των κατόχων δελτίων ανεργίας, μέσω προσωποποιημένων emails, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της απώλειας δικαιωμάτων από μεγάλο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων, επειδή δεν προέβαιναν εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών στην ανανέωση της ισχύος τους».

Μισθοί στα… Τάρταρα: Χαμηλότεροι στην Ελλάδα απ’ ότι στην αρχή της κρίσης

Τα δελτία ανεργίας αυτών που δεν τα ανανέωναν έγκαιρα, διαγράφονταν αυτόματα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, από το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΑΕΔ και οι κάτοχοί τους έχαναν τα δικαιώματά τους. Το 2019, το 1/3 των διαγραφών από το μητρώο είχε ως αίτια τη μη έγκαιρη ανανέωση των δελτίων ανεργίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η άμεση ειδοποίηση των ανέργων, ούτως ώστε να λαμβάνουν υπενθύμιση για την έγκαιρη ανανέωση της κάρτας τους, να μην χάνουν τα δικαιώματά τους και να μην ταλαιπωρούνται από την ανάγκη επανεγγραφής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top