Απορρίφθηκε τρίτη φορά το αίτημα του Κουφοντίνα για τη χορήγηση άδειας

Οι δικαστές του Βόλου συντάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση

Για τρίτη φορά απορρίφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, για τη χορήγηση της 7ης κατά σειρά άδειας.

Οι δικαστές του Βόλου, λίγες ημέρες μετά την απορριπτική πρόταση της εισαγγελέως, Μαρίας- Σοφίας Βαΐτση, συντάχθηκαν με τη δική της εισήγηση που, παρά το γεγονός ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας μετέτρεψε σε πλημμέλημα αντί κακούργημα, τη στάση που αποδόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα και ως εκ τούτου εξέλειπε το κώλυμα για τη χορήγηση της άδειας, είχε πει και πάλι «όχι» στο αίτημα του πολυισοβίτη μέλους της 17Ν.

Το σκεπτικό των δικαστών

Οι δικαστές δεν έλαβαν το μήνυμα του Αρείου Πάγου που αναίρεσε την προηγούμενη απορρηπτική απόφαση. Αρνούνται ξανά να χορηγήσουν άδεια στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη για ουσιαστικούς λόγους. Μάλιστα εμπλούτισαν το σκεπτικό τους επικαλούμενοι μια σειρά από επιθέσεις υπέρ του Κουφοντίνα, όσο έκανε απεργία πείνας, όπως τα φαινόμενα βανδαλισμού σε πολιτικά γραφεία, την επίθεση σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Άνω Γλυφάδα και την επίθεση με μπογιές στη Βουλή. Έκριναν ότι υπάρχει ο κίνδυνος ο πολυισοβίτης να τελέσει ή να καθοδηγήσει νέες αξιόποινες πράξεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top