Στους 111 οι νεκροί από τη γρίπη

20 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε μία εβδομάδα

Τα νέα στοιχεία για τη γρίπη που παρουσίασε σήμερα το κέντρο ειδικών λοιμώξεων και όπως αποδεικνύεται ο ιός Η1Ν1 εξακολουθεί να έχει αυξημένη δραστηριότητα.

Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 111. Δυστυχώς, είχαμε 20 νεκρούς μέσα σε μία εβδομάδα ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή 325 άτομα έχουν νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με συμπτώματα γρίπης. 

Πρόκειται για δεκαέξι νέα κρούσματα-εισαγωγές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας την τελευταία εβδομάδα. Το 20 είναι ένα ανησυχητικό νούμερο, καθώς αυτό αποδεικνύει πως η γρίπη είναι σε αυξημένη δραστηριότητα.

«Από τα 325 άτομα που νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ η πλειοψηφία είναι άντρες. Το στέλεχος Α H1N1, κυριαρχεί και πάλι» ανέφερε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star η Κατερίνα Παπακωστοπούλου. 

Είναι χαραστηριστικό ότι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στην εντατική μόνο οι 49 είχαν κάνει το εμβόλιο, ενώ οι περισσότεροι ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Εκτός από τη γρίπη, σε έξαρση είναι και οι εποχικές ιώσεις, κυρίως οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού δηλαδή συνάχι, βραχάδα και έντονος πονόλαιμος. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top