Ανοίγει ο δρόμος για την αποποινικοποίηση της κάνναβης – Τι συμβαίνει στην Ευρώπη

Οι ψυχίατροι βλέπουν κίνδυνο μόνο από την αλόγιστη χρήση

Ένα θέμα ταμπού μπαίνει στη δημόσια συζήτηση. Υπουργοί και βουλευτές μιλούν ανοικτά για αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης. Η κοινωνία, ωστόσο, είναι διχασμένη.

Πριν καλά καλά κλείσει το θέμα της νομιμοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης, το οποίο συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, στο τραπέζι πέφτει το θέμα ιδιοκαλλιέργειας και της απελευθέρωσης της χρήσης της ψυχαγωγικής κάνναβης. Οι αντιδράσεις είναι ποικίλες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, τάσσεται υπέρ του να καλλιεργούμε 1  με 2 γλάστρες στο μπαλκόνι:

«Είναι φανερό ότι ο πιο απλός τρόπος να πατάξουμε το λαθρεμπόριο και τη κερδοσκοπία είναι να μπορεί να ιδιοκαλλιεργείται» δήλωσε ο ίδιος στο «Παραπολιτικά Fm».

Ο ψυχίατρος Γιώργης Οικονομόπουλος δίνει μάχη υπέρ της κάνναβης από τη δεκαετία του '80, όταν κάπνισε συμβολικά σε δημόσιο χώρο:

«Σε σύγκριση με το νόμιμο αλκοόλ, η κάνναβη να είναι επίσης νόμιμη. Η ποσότητα πρέπει να είναι καθορισμένη, η ποιότητα πρέπει να είναι καθορισμένη και ελεγχόμενη».

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: «ΔΕΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΩ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΨΗ»

 

Ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ ξαφνιάζει, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις:

«Μήπως, μέσα από τη νομιμοποίηση μπορέσει η ανθρώπινη κοινωνία να αντιμετωπίσει με πιο επιτυχή τρόπο αυτή τη μάστιγα (των ναρκωτικών)» δήλωσε ο ίδιος στο Παραπολιτικά Fm.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

 

Τέσσερις πολιτείες της Αμερικής επιτρέπουν τη χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης.

Στην Ευρώπη:

  • Στο Βέλγιο επιτρέπεται η κατοχή μέχρι 3 γραμμάρια
  • Στην Εσθονία μέχρι 7.5
  • Στην Ισπανία ο χρήστης μπορεί να καλλιεργεί την ποσότητα την οποία καταναλώνει o ίδιος
  • Στην Ολλανδία το όριο έχει τεθεί στα 5 φυτά ανά χρήστη

 

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΠΟΥ»

 

Υπέρ της συζήτησης για τη χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης τάχθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Το Ποτάμι θα υπερασπιστεί αυτή την αλλαγή. Αν και θα έπρεπε να κάνουμε ένα πιο τολμηρό βήμα και να συζητήσουμε χωρίς ταμπού και για την ψυχαγωγική της χρήση από τους ενήλικες» έγραψε στο Facebook.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top