Ερωτήματα για τη δράση του Σύρου που φέρεται να είναι μέλος του ISIS – Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

Τι υποστήριξε ο 32χρονος στις αστυνομικές αρχές

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 32χρονος φερόμενος ως Τζιχαντιστής μετά την απολογία του μετά από 3,5 ώρες απολογίας.

Τόσο η ανακρίτρια, όσο και  η Εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης δεν πείστηκαν από την ομολογία του 32χρονου που κατηγορείται για συμμετοχή στο Ισλαμικό κράτος, και διέταξαν την κράτησή του.

Τα ερωτήματα ωστόσο παραμένουν για το πώς κατάφερε να φτάσει στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είχε δηλώσει στην υπηρεσία Ασύλου ότι είναι μαχητής του ISIS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προφυλακιστέος ο 32χρονος φερόμενος ως Τζιχαντιστής - Στον ελεύθερο Συριακό στρατό και όχι στον ISIS υποστηρίζει η συνήγορος του ότι ανήκε

Ποια είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη δράση του:

  • Είχε περιγράψει στην Υπηρεσία Ασύλου στη Λέρο τη συμμετοχή του  στο Ισλαμικό Κράτος;
  • Ανέφερε στους υπαλλήλους της  υπηρεσίας ασύλου ότι την περίοδο που πολεμούσε για το  ISIS υπήρχαν 1.300 τζιχαντιστές στην Ευρώπη;
  • Του ζητήθηκε από ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού κράτους  να μεταφέρει τρομοκράτες στην Ευρώπη;

Ο ίδιος υποστήριζε συνεχώς στις αστυνομικές αρχές, ότι οι μαχητές του ISIS δεν θα του συγχωρέσουν ποτέ την στάση του να αρνηθεί τη μεταφορά τρομοκρατών στην Ευρώπη. Η μόνη λύση  ήταν να φτάσει στην Ελλάδα, να ζητήσει άσυλο, γιατί η επιστροφή στην Συρία θα σήμανε και το θάνατό του από ορκισμένους τζιχαντιστές.

Το αίτημα της συνηγόρου του για αλλαγή διερμηνέα σημαίνει ότι η πρώτη του ομολογία παύει να ισχύει για τις ανακριτικές αρχές.

 

Δείτε περισσότερα στο video.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top