ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ οι τελευταίες στιγμές της 43χρονης μητέρας στη Λέσβο-Την καταπλάκωσε το σπίτι της μπροστά στο σύζυγό της

Το 80% των σπιτιών στο χωριό Βρίσα ισοπεδώθηκε από το σεισμό

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ οι τελευταίες στιγμές της 43χρονης μητέρας

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Λέσβου μια μέρα μετά τον μεγάλο σεισμό της τάξεως των 6,1 Ρίχτερ που σκόρπισε τον τρόμο ισοπεδώνοντας κατοικίες.

Μια 43χρονη γυναίκα, που όπως έγινε γνωστό τα αρχικά της είναι Ε.Β. ξεψύχησε όταν το σπίτι της κατέρρευσε και την πλάκωσε. Η ιστορία της μητέρας δύο παιδιών είναι πραγματικά συγκλονιστική. Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosnews, με το οποίο επικοινώνησε το star.gr, η 43χρονη τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το χθεσινό μεσημέρι έμελλε να είναι και το τελευταίο της ζωής της όταν άρχισε να σείεται η γη της Λέσβου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σύζυγος της αδικοχαμένης γυναίκας μέσα στον πανικό του, επιχείρησε να τραβήξει τη γυναίκα του έξω από το σπίτι τους για να τη σώσει, αλλά η ζωή είχε άλλα σχέδια…. Μπάζα έπεσαν και την καταπλάκωσαν καθιστώντας ανέφικτο να την βοηθήσει. Μάλιστα, τραυματίστηκε και ο ίδιος!

Η γυναίκα είχε μαζί της το κινητό της τηλέφωνο, στο οποίο καλούσαν οι άνδρες των σωστικών συνεργείων για να μπορέσουν να βρουν το σημείο που έχει εγκλωβιστεί.

Κάποια στιγμή το τηλέφωνο σταμάτησε να χτυπά και η 45χρονη ακόμα δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Οι χειρότεροι φόβοι τόσο του συζύγου της, όσο και των σωστικών συνεργείων επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα, όταν και εντοπίστηκε πεσμένη μπρούμυτα με χτύπημα στο κεφάλι.

Οι γιατροί που ήταν στο σημείο έκαναν απελπισμένες προσπάθειες να την επαναφέρουν, όμως ήταν ήδη αργά. Η Λέσβος θρηνούσε ήδη το πρώτο της θύμα από το σεισμό. 

Τελικά ανασύρθηκε νεκρή από τα ερείπια, χθες στις 8.20 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, ομάδα μηχανικών έχει καταφτάσει στο νησί από την Αθήνα προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών ενώ είναι χαρακτηριστικό πως το συντριπτικό ποσοστό των κατοίκων του χωριού Βρίσα που ισοπεδώθηκε από τον σεισμό, έχουν μείνει χωρίς στέγη.

Περίπου το 80% των σπιτιών - χαρακτηριστικά δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής του τέλους του 19ου αιώνα μέχρι και το 1930- είναι σωροί ερειπίων. Κι όσα ακόμα στέκουν όρθια δύσκολα θα ξανακατοικηθούν. Το χωριό αργά το απόγευμα της Δευτέρας εκκενώθηκε, αφού η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Οι 850 περίπου κάτοικοι του χωριού μετακινήθηκαν σε συγγενικά σπίτια, ενώ σε ξενοδοχεία της γειτονικής τουριστικής περιοχή Βατερών φιλοξενήθηκαν ηλικιωμένοι. Από τον Στρατό στήθηκε επίσης καταυλισμός στο γήπεδο του Πολιχνίτου με σκηνές που εστάλησαν από το Κέντρο υποδοχής και Πιστοποίησης της Μίριας, μετά από εντολή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Στους σεισμοπαθείς διατέθηκαν, επίσης, από το κέντρο 2.000 μπουκάλια νερό.

Στο Πλωμάρι και στα χωριά της επαρχίας Πλωμαρίου μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί σπίτια και εκκλησίες, καθώς και άλλα κτίρια, μεταξύ των οποίων και αυτό του παλιού δημαρχείου, στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης.

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου

email: mkipreou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top